EUPATI-opintoryhmä alkaa elokuussa

2.7.2018

Kiinnostavatko lääketutkimukset ja lääkkeiden kehitys? Miten voin osallistua ja vaikuttaa? Tervetuloa mukaan EUPATI-toimintaan! Potilaille ja potilasjärjestöjen edustajille suunnatun opintoryhmän kuukausittaiset tapaamiset alkavat elokuussa Suomen Syöpäpotilaat ry:n toimistolla Malmilla os. Malminkaari 5, Hki.

EUPATI (European Patients' Academy on Therapeutic Innovation ) on yhteistyötä potilasjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja lääketeollisuuden välillä. Tavoitteena on kouluttaa potilaita ja vahvistaa potilaan osallisuutta lääkkeiden tutkimus- ja kehitystoiminnassa sekä markkinoille tulo- ja korvattavuusvaiheissa. Esimerkiksi potilaiden näkemykset ja kokemukset elämänlaatuun vaikuttavista tekijöistä on tärkeä ottaa huomioon jo tutkimusta suunniteltaessa.

EUPATI-opintoryhmän tapaamisajat ja teemat syksylle 2018:

21.8. klo 16:30-18:30. Teema: EUPATI-hankkeen esittely, potilaan osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet, osallistujien toiveet.

26.9. klo 16:30-18:30. Teema: Lääketutkimuksen varhaisvaiheet, asiantuntijaluentoja. Mahdollisuus tutustua Suomen Molekyylilääketieteen Instituuttiin (FIMM) ennen ryhmän alkua klo 15:30.

31.10. klo 11-16:30 seminaari Tampereella. Teema: Lääketutkimuksen eettiset näkökulmat, tutkijalääkärin ja potilaan ajatuksia lääketutkimuksista.

20.11. Teema: Kliinisen lääketutkimuksen eri vaiheet. Asiantuntijaluentoja.

11.12. Teema: Lääkkeen myyntilupa ja terveydenhuollon menetelmien arviointi (HTA), potilaan osallisuus. Asiantuntijaluentoja.

Lisätietoja: info@fi.eupati.eu / Mirjami Tran Minh

Ilmoittaudu mukaan Suomen Syöpäpotilaat ry:n sivuilla

Lisätietoa Euroopan-laajuisesta EUPATI -hankkeesta