Onko teille kehittynyt rintasyöpähoitojen seurauksena lymfaturvotus?

16.1.2019

Herantis Pharma Oy hakee osallistujia kliiniseen lääketutkimukseen, jossa selvitetään uuden Lymfactin-tutkimusvalmisteen tehoa ja turvallisuutta naisilla ja miehillä, joille on rintasyöpähoitojen seurauksena kehittynyt lymfaturvotus yläraajaan (nk. sekundäärinen lymfaturvotus).

Hoidolla pyritään korjaamaan vaurioitunutta imukudosjärjestelmää ja vähentämään lymfaturvotusta yläraajassa.

Saatatte soveltua tutkimukseen, jos

  • olette 18-70 vuotias
  • rintasyöpähoidoistanne on kulunut vähintään 2 vuotta
  • lymfaturvotuksenne alkamisesta on kulunut enintään 5 vuotta
  • ette sairasta muuta vakavaa sairautta

Tutkimus on meneillään kolmessa yliopistosairaalassa Suomessa (Helsinki, Tampere, Turku). Tutkimuskäyntejä on yhteensä 14, joista merkittävin on imusolmukesiirtoleikkaus, jonka yhteydessä tutkittava on sairaalassa noin 5-7 päivää.

Tutkimus suoritetaan lumelääkekontrolloituna, eli leikkauksen yhteydessä kudossiirteeseen annostellaan kerta-annoksena joko Lymfactin-tutkimusvalmistetta tai lumelääkettä. Imusolmukesiirtoleikkaus, joka on lymfaturvotuksen tavanomainen hoitokeino, sisältyy tutkimukseen riippumatta siitä kumpaa valmistetta tutkimukseen osallistuja saa. Tutkimuksen toimeksiantaja on Herantis Pharma Oyj.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, saatte siitä lisätietoja olemalla yhteydessä Teitä lähimpänä olevaan tutkimuskeskukseen:
Helsinki (Töölön sairaala/HUS):
Tutkimushoitaja Kira Olenius, soittoaika torstaisin puh. 040 6374677, kira.e.olenius@hus.fi
Tampere (Tays/PSHP):
Tutkimushoitaja Seija Rautiainen, puh. 03 31169177, seija.rautiainen@pshp.fi
Turku (Tyks/VSSHP):
Tutkimushoitaja Riina Sonkkila, Soittoaika: ti-to klo. 14-16 p. 02 313 0867, riina.sonkkila@tyks.fi

Herantis Pharma Oy


Suosittelemme myös tutustumaan tutkimustiedotteeseen ja potilaan suostumuslomakkeeseen, jotka löytyvät suomeksi täältä, ruotsiksi täältä ja englanniksi täältä
 

Tutkimuksella on omat nettisivut osoitteessa https://lymfactin.eu/

Herantis on laatinut Lymfactin-esittelyvideon yhdysvaltalaisen potilasjärjestön LE&RN:n (Lymphatic Education & Research Network) kanssa. Video on katsottavissa täältä. LE&RN:n visio on maailma ilman lymfedeemaa. 
 

Liitteet