Huoleti - tukiverkosto taskussasi

9.10.2019


Rintasyöpäyhdistys laajentaa vertaistukipalveluitaan yhteistyössä Huoletin kanssa. Rintasyöpään sairastunut voi nyt löytää koulutettuja vertaistukihenkilöitä Huoleti-sovelluksesta. Vertaistukihenkilöön voi olla yhteydessä ajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Huoleti on mobiilisovellus sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Palvelusta löydät tietoa ja tukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Löydät Huoletista myös Rintasyöpäyhdistyksen kouluttamia vertaistukihenkilöitä, joilta saa keskustelutukea sovelluksessa. Halutessasi voit käyttää sovellusta täysin anonyymisti.

Lataa Huoleti matkapuhelimeesi ja löydä vertaistukea 24/7! Kehität samalla Europa Donnan kanssa uudenlaista vertaistuen muotoa rintasyöpään sairastuneille. Saat Huoleti-sovelluksen käyttöösi koodilla EYL276E4

Lisätietoja palvelusta: huoleti.fi

 

Rinnakkain 3/2019 lehden artikkeli:

Kriisin kohdatessa suhde ympäröivään maailmaan muuttuu. Vakavasti sairastunut tarvitsee aluksi paljon tietoa, hoitojen edetessä vertaisten tukea selviytymiseen ja välillä myös käytännön apu arjen pyörittämiseen voi tulla tarpeeseen. Tukea tarvitsevat sairastuneiden lisäksi myös läheiset.

Vertaistukea elämään sairauden kanssa

Huolestuneelle erityisen tärkeitä ovat keskustelut ihmisen kanssa, joka on kokenut saman. Jonkun, joka tunnistaa samat pelot, ne noloimmatkin, samat tunteet, samat kivut – tai toisaalta sen, miltä tuntuu saada hyviä uutisia. Jonkun, jonka kanssa voi ensin itkeä ja sitten nauraa päälle. Huolen jakaminen helpottaa vaikeita hetkiä ja synnyttää parhaimmillaan pysyviä ystävyyksiä.

Joskus oman vertaisen löytäminen voi olla hankalaa. Sairaus voi olla todella harvinainen tai täysin eri vaiheessa kuin toisilla. Asuinpaikka voi olla kaukana vertaistukiryhmistä tai kynnys esiintyä somekeskusteluissa omalla nimellä korkea.

-Huoleti-palvelu on kehitetty taklaamaan näitä haasteita. Mobiilisovelluksessa tukea voi saada ja antaa missä tahansa, itselle parhaiten sopivalla hetkellä, sanoo Huoletin perustaja ja toimitusjohtaja Carita Savin.

Avuntarve näkyväksi sovelluksella

Sairastuneen elämä mullistuu. Hoitoja läpikäyvä tarvitsee usein vertaistuen lisäksi myös käytännön apua arkeensa. Avun pyytäminen voi tuntua kiusalliselta ja joskus sen vastaanottaminen voi olla vaikeaa. Aina pyytämiseen ei ole edes voimia.

Huoletissa sairastunut voi koota läheisistään oman tukiverkoston, jolle jakaa kootusti kuulumisiaan ja pyytää apua arjen askareisiin. Sovelluksessa sekä avun pyytäminen että tarjoaminen on yksinkertaista. Arkiapua tai juttuseuraa voi pyytää myös vaikkapa itse valitsemiltaan oman naapuruston vapaaehtoisilta.

Uudet muodot yhteistyössä

Vuonna 2017 perustettu palvelu kehittyy jatkuvasti. Rintasyöpäyhdistys lähtee nyt kehittämään vertaistuen uusia muotoja omille jäsenilleen yhteistyössä Huoletin kanssa. Sovelluksesta löytyy jo nyt yhdistyksen kouluttamia vertaistukihenkilöitä, joilta rintasyöpään sairastunut ja tämän läheinen saavat keskustelutukea. Vertaistukea löytää myös muilta käyttäjiltä. Rintasyöpäyhdistys voi sovelluksen kautta viestiä ajankohtaisista asioista Huoletissa oleville jäsenilleen.

Sovellusta on alusta saakka kehitetty turvallisuus edellä. Käyttäjä hallinnoi itse omia tietojaan ja niiden näkyvyyttä muille. Koulutetut vertaistukihenkilöt ovat aina järjestön varmentamia ja vaitiolovelvollisia. Halutessaan Huoletia voi käyttää myös täysin anonyymisti.

Kokeile ja kehitä kanssamme

Saat nyt Rintasyöpäyhdistyksen jäsenenä Huoleti-sovelluksen maksutta käyttöösi koodilla EYL276E4. Lataa palvelu sovelluskaupastasi ja muodosta muista rintasyövän kohdanneista oma vertaisverkosto suoraan taskuusi!

Teksti: Eriika Salminen

Liitteet