Kutsu taidenäyttelyyn ja avajaisiin

25.9.2019


Leena Vainio ONE ERA – HETKIEN KETJU Tampereella Galleria Koppelossa 2.10.-31.10.

Leena Vainio
ONE ERA – HETKIEN KETJU
Galleria Koppelo 2.10. – 31.10.2019
Kauppakatu 14, 33210 Tre


Filosofit ovat pohtineet ajan olemusta jo antiikin ajoista lähtien ja myös esittäneet siitä keskenään vastakkaisia käsityksiä. Kiistelyä on herättänyt se, onko aikaa olemassa ihmisten kellojen ulkopuolellakin vai onko se puhtaasti ihmisen luoma käsite, ja siitä, onko aika liikettä ja muutosta vai peräkkäisten hetkien sarja.

Era tarkoittaa sekä ajanjaksoa että käännekohtaa. Tässä näyttelyssä tarkastelussa on ajanjakso, hetkien ketju, käännekohta, jolloin kaikki muuttuu. Sairastuminen rintasyöpään ja sairastumiseen ja toipumiseen liittyvä tunnemyrsky erilaisine vaiheineen on matka, joka väistämättä näkyy taidetyössäni. Matkaan liittyy tilanteita, joissa aika lakkaa olemasta ja pysähtyy: katson kuolemaa silmiin. Ajan kuluessa ja hiljalleen toipuessani teoksiin peilautuvat myös kiihkeä elämänilo ja kauneuden kaipuu.

Tämä ajanjakso, 2017-2019, on ollut intensiivistä ja tuottoisaa luomisen aikaa. Näyttelyssä on vain osa tänä aikana syntyneistä teoksista. Esillä on myös joitakin varta vasten tähän näyttelyyn ja tilaan tehtyjä teoksia.

Tämä on pieni näyttely. Siinä on kuitenkin näkyvissä oma haavoittuvuutta käsittelevä aihepiirini sekä minulle ominaiset tekniikat: maalaus ja installaatiot. Maalausten värikerrokset syntyvät musteen ja akryylivärin sekoituksista. Värien sekoittaminen pigmenteistä ja erilaisista maaliaineista on kiehtova, yllätyksellinen ja tärkeä osa työskentelyäni. Installaatioissa käytän keveitä ja osin kierrätettyjä materiaaleja. Kovin henkilökohtaisesta aihepiiristä huolimatta käsittelen yleisinhimillisiä ja tunnistettavia, elämään väistämättä liittyviä mielentiloja.

Lehdistötilaisuus 1.10. klo 14.

Avajaiset 4.10. klo 18-20.

Esittelen näyttelyäni myös ke 10.10.2019 klo 17.

Tervetuloa!


Kangasalla 1.9.2019

Leena Vainio, Kuvataiteilija AMK