Siirry suoraan sisältöön

Uusien vertaistukihenkilöiden koulutus jatkuu

Lisätietoa tapahtumasta

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:llä on noin 70 yhdistyksen kouluttamaa vapaaehtoista vertaistukihenkilöä (”Vetua”). <3 Vetut tekevät yhdistyksessämme arvokasta ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä vertaistukihenkilöinä kohdaten rintasyöpään sairastuneita ihmisiä ja läheisiä vapaaehtoistoiminnan eri muodoissa. Suoraan ja välillisesti vertaistukihenkilöidemme tekemä vapaaehtoistyö koskettaa monen ihmisen elämään ja kannattelee potilaan polulla eteenpäin niin rintasyöpään sairastunutta ihmistä, kuin läheisiäkin. Kun yksi perheenjäsenistä sairastuu syöpään, koskettaa sairaus vahvasti koko perhettä. Elämä muuttuu väistämättä ja pysyvästi – mutta jotain hyvääkin se voi tuoda mukanaan.

Yhdistyksessämme vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt ohjaavat kasvokkain kohtaavia vertaistukiryhmiä eri puolella Suomea, vastaavat puhelintukeen, ohjaavat verkkovertaisiltoja ja Rinnakkain-chattia sekä toimivat kokemusasiantuntijoina mm. potilaan kohtaamisesta hoitohenkilökonnalle.

Rintasyöpäyhdistys on valtakunnallinen potilasyhdistys, jonka toiminnan ydin on vertaistuki ja sydänäänet ovat ihmisten elämäntarinoissa. Kuluneen vuoden aikana aloitettu verkkovertaistoiminta on tavoittanut ihmisiä myös niiltä alueilta, joissa ei fyysisiä vertaistukiryhmiä vielä ole. Osallistujilta saatu palaute kannustaa jatkamaan ja kehittämään myös verkossa toteutuvaa kohtaamista. ”Kynnys” vertaistukiryhmiin osallistumiseen on matala, kun sen voi toteuttaa omassa kodissaan.

Olisitko Sinä kiinnostunut kohtaamaan ihmisiä vertaistukihenkilönä vapaaehtoistyössä? Mielekäs vapaaehtoistyö on tekijälleen vahvistavaa, voimaannuttavaa, tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja on mahdollisuus kohtaamiseen sekä uuden oppimiseen! Jos olet itse sairastunut rintasyöpään ja sairastumisestasi on kulunut aikaa vähintään (1-) 2 vuotta tai olet rintasyöpään sairastuneen läheinen ja haluaisit toimia vertaistukihenkilönä samassa elämäntilanteessa oleville ihmisille, joita sairaus koskettaa, ilmoittaudu mukaan koulutukseen! <3 

Vertaistukihenkilökoulutus aloitetaan verkossa Microsoft Teams-alustalla syksyllä 2020 ja tammikuussa 2021 koulutuksemme päättyy kasvokkain toteutuvaan kohtaamiseen.

Lisätietoja koulutuksesta; Miia Merikallio, Syöpäsairaanhoitaja, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, miia.merikallio@europadonna.fi. Ennen koulutuksen toteutumista toiminnassa mukana olevat Vetumme ovat yhteydessä puhelimitse koulutuksesta kiinnostuneisiin, jolloin on mahdollista lisätä yhteistä ymmärrystä tulevasta toiminnasta yhdistyksessämme.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tekemään arvokasta ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä yhdistyksessämme! Yhdessä olemme enemmän!

HUOM! Koulutus on alkanut 15.10.20 ja ryhmä on täynnä. 🙂 Lämmin kiitos mielenkiinnostasi vapaaehtoiseen vertaistukitoimintaan! <3