Siirry suoraan sisältöön

Etäliikuntatuokiot syöpää sairastaville

Tule liikkumaan yhdessä kotoa käsin! Liikunta on hyödyksi syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen.

  • Liikunta edistää syövästä kuntoutumista, sillä yleiskunnon pysyessä hyvänä hoidot saadaan käytyä suunnitellusti.
  • Liikunta myös nopeuttaa hoidoista toipumista ja vähentää hoidoista aiheutuvia haittoja, joita ovat esimerkiksi uupuneisuus ja jaksamattomuus sekä luuston ja tasapainon heikentyminen.
  • Liikunta vähentää syövän uusiutumisen todennäköisyyttä ja se saattaa myös pidentää elinaikaa.

Etäliikuntatuokiot kestävät noin puoli tuntia, joten liikunnan harrastamista saa lisättyä arkeen lähes huomaamatta  harjoittele kotiaskareiden välissä tai pidä töissä taukojumppa. Liikuntatuokioihin osallistumalla saavutat myös liikuntasuositusten mukaisen liikuntamäärän vaivattomasti. Liikuntatuokiot ovat maksuttomia, ja voit ottaa myös läheisesi mukaan liikkumaan.

Aikataulu

Etäliikuntatuokioita järjestetään 26.11.2021 saakka. Tarjolla on monipuolista liikuntaa lähes joka arkipäivä. Osallistumislinkit ja eri kertojen teemat löydät Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen liikuntasivulta.

  • maanantaisin klo 16.30–17.00 lihasvoimaharjoittelu. Katso teemat ja välineet.
  • joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 17.00–17.30 lymfajumppa.
  • keskiviikkoisin klo 18.15–19.00 FasciaMethod
  • torstaisin julkaistaan rentoutus-video Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen Youtube-kanavalla
  • fregadar: Motionspass på svenska. Ny film läggs ut på fredagar. Länken hittar du här eller på Sydvästra Finlands Cancerföreningens Youtube-kanal. Varannan vecka är temat Core och rörlighet och varannan är det Yoga.

Muista myös Rintayöpäyhdistyksen jooga keskiviikkoisin klo 18.30-19.45

Liikuntatuokiot toteuttaa yhteistyössä Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Läntinen Syöpäkeskus, Turun yliopistollinen keskussairaala, Satasairaala, Satakunnan Syöpäyhdistys, Vaasan keskussairaala ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys sekä Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland.