Siirry suoraan sisältöön

KUTSU: Rinnakkain huomiseen! Rintasyöpäyhdistys 15 vuotta potilaiden asialla

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Olemme potilasjärjestö, joka tarjoaa vertaistukea eri muodoissa kaikille rintasyöpään sairastuneille. Tavoitteenamme on potilaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen elämänlaadun paraneminen. Jaamme tietoa rintasyövästä ja sen hoidosta sekä toimimme rintasyöpäpotilaiden edunvalvojana. Tavoitteenamme on, että rintasyöpäpotilaat saavat parasta mahdollista hoitoa asuinpaikasta riippumatta.

Rinnakkain huomiseen –seminaari ja minimessut 7.3.2020

Juhlavuotemme päätapahtuma on Rinnakkain huomiseen –seminaarin ja minimessut naistenpäivän aattona 7.3.2020 Helsingissä. Tilaisuuden avaa juhlavuotemme suojelija Annika Saarikko, kolmannen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomesta. Saarikon äiti on sairastanut kaksi rintasyöpää ja ilahduttavasti on nyt toipunut.

Haluamme tarjota elämäniloisen tapahtuman kaikille, joita rintasyöpä koskettaa. Päivän ohjelma sisältää asiantuntijatietoa, keskustelua, mieltä ja kehoa helliviä työpajoja sekä kiinnostavia näytteilleasettajia.

Klo 10.30 kuulemme syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, LTT Leena Vehmasen luennon elämäntapojen merkityksestä rintasyövässä. Ohjelma jatkuu klo 13.00 Kokonaisena hoitopolulla –paneelikeskustelulla. Hoidon tulisi olla muutakin, kuin kliininen syöpäkasvaimen hoito.
Eri näkökulmia rintasyöpään sairastuneen kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen tuovat seksuaaliterapeutti Mari Päivärinta, psykologi Satu Lähteenkorva, fysioterapeutti Minna-Leena Syrjälä ja ravitsemustieteilijä Ilona Rechardt.

Iltapäivän paneelikeskustelussa klo 14.30 Patrik Leppänen puhuu koko totuuden tapaus lentokentästä ja siitä miltä tuntui murrosikäisenä, kun äiti sairastui vakavasti. Mukana myös rintasyövän kokeneet Päivi Ruokolainen ja Kaisa-Leena Ahlroth sekä rintasyöpään sairastuneen puoliso ja läheisten vertaisryhmän ohjaaja Pasi Virtanen. Paneelin kantavana teemana on toivo ja usko unelmiin silloinkin, kun rintasyöpä vie elämästä värit.

Tervetuloa!

Rinnakkain huomiseen –juhlaseminaari ja minimessut la 7.3.2020 klo 9.30-16
Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki.
Ohjelma: https://www.europadonna.fi/ajankohtaista/tapahtumat/15-vuotisjuhla/
Liput ovelta 20 e.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anu Niemi, toiminnanjohtaja
p. 040 5195210, anu.niemi@europadonna.fi
Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry
europadonna.fi

Lehdistön edustajia pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään pe 6.3. Anu Niemelle