Siirry suoraan sisältöön

Oletko tavannyt sairaalapapin hoitojesi aikana? Vastaa kyselyyn!

Teen hoitotieteen väitöskirjatutkimusta aiheesta: ”Sairaalasielunhoitotyön asiantuntijuus sairaalapapin, potilaan ja hoitajan näkökulmasta”.

Tutkimuksessa selvitetään potilaiden ja hoitajien kokemuksia sairaalapappien työstä. Tällä hetkellä etsinkin henkilöitä, jotka haluaisivat kertoa kokemuksistaan sairaalapapin tapaamisesta ja keskustelusta hänen kanssaan oman sairautensa aikana.

Kerään kokemuksia kyselylomakkeella. Siinä kysytään potilaan kokemusta esimerkiksi siitä, miten hän tavoitti sairaalapapin, millaisista aiheista hän on keskustellut sairaalapapin kanssa ja oliko tapaamisesta hyötyä.

Tavoitteena on kehittää sairaalapappien työtä sairaalassa niin, että he voisivat entistä paremmin tukea potilaita ja läheisiä sairastumisen ja sairauden esiin nostamissa kysymyksissä.

Potilaiden vastaukset ovat erityisen tärkeitä. Muutoin tietoa sairaalapapin työn hyödyllisyydestä ja työn kehittämistarpeista on vaikea saada.

Tämä tutkimus ei liity millään tavalla tämänhetkiseen poikkeustilanteeseen. Tässä tutkitaan potilaan kokemuksia tapaamisesta sairaalapapin kanssa.

Kyselylomakkeeseen pääsette oheisen linkin kautta:
https://link.webropolsurveys.com/S/B4A721A1C3AA6991

Vastaaminen vie noin 30 minuuttia.

Vastaaminen kyselyyn toimii Teidän tietoisena suostumuksenanne osallistua tutkimukseen. Kerään mahdollisesti lisäaineistoa tutkimukseen haastattelemalla vastaajia. Lupa haastatteluun kysytään Teiltä kyselylomakkeen lopussa.

Tutkimukseen osallistuminen:

  • on Teille vapaaehtoista, osallistumisesta ei makseta palkkiota
  • osallistumisesta ei koidu Teille haittaa
  • kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti

Teidän kokemuksenne on tärkeää sairaalapapin työn kehittämisen kannalta!

Mikäli Teille herää kysymyksiä tutkimuksesta, älkää epäröikö ottaa yhteyttä.

Virpi Sipola
sairaanhoitaja, TM, TtM, hoitotieteen tohtoriopiskelija
Tampereen yliopisto
puh. 050 514 2125
virpi.sipola@evl.fi

Pyyntö osallistumiseen (pdf)
Tiedote sairaalasielunhoitotyön tutkimuksesta (pdf)