Siirry suoraan sisältöön

Etäryhmä rintasyöpään sairastuneiden puolisoille

Rintasyöpäyhdistykseen on tullut yhteydenottoja ja toiveita miehille suunnatusta omasta ryhmästä elämäntilanteessa, jossa puoliso on sairastunut rintasyöpään. Syöpä sairautena on koko perheen asia ja koskettaa vahvasti läheisiä. Elämä muuttuu sairauden myötä. Jotta sairaudesta ei tulisi parisuhteen ”kolmas pyörä” ja sairastumisen aiheuttama kriisi sekä elämän muutos ei erottaisi puolisoita toisistaan, haluamme tarjota mahdollisuuden vertaistukiryhmään. Tiedostamalla ja avoimesti sekä rehellisesti puheeksi ottamalla sairauden herättämiä ajatuksia ja kokemuksia on mahdollista, että sairaus lähentää puolisoita ja lisää yhteistä ymmärrystä sekä hyvinvointia. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden ottaa puheeksi luottamuksellisesti kaikkia niitä tunteita, mitä potilaan polun varrella on herännyt.

Ryhmä kokoontuu Microsoft Teams-verkkoalustalla viisi kertaa kevään 2021 aikana. Ensimmäinen tapaaminen on 14.4.  klo 18. Ryhmä on suljettu eli kohtaa samojen osallistujien kesken, joka antaa mahdollisuuden syventää yhdessä jakamista ja kokemista ja toteutuu 5-7 osallistujan kesken. Tämä puolisoille suunnattu ryhmä on mieserityinen kaikkia sukupuolia ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen.

Ryhmän kaikki tapaamisajat sekä ilmoittautumislinkki löytyy tapahtumakalenteristamme.

Timo Tikka

Ryhmää ohjaa Timo Tikka Miessakit ry:stä. Timo on isätyöntekijä, erotyöntekijä, työnohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja ja vertainen itsekin: Timon vaimo sairastui viime vuonna rintasyöpään. Timo on osallistunut kolmena kesänä Rintasyöpäyhdistyksen perheleireille ja ollut mukana ryhmien ohjaamisessa. Palaute kohtaamisista on ollut kiitettävää!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan sellaisena, kuin olet!