Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöjen vertaistukijakoulutus verkossa 12.9.-10.10.2023

7.8.2023

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry järjestää yhteistyössä Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten  Suomen Syöpäpotilaat ry, SYLVA, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Kymenlaakson Syöpäyhdistys ja Keski-Suomen Syöpäyhdistys vertaistukijakoulutuksen syksyllä 2023 kokonaan verkossa.

Sinä, joka olet sairastanut syövän tai sinulla on kokemus läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla

Tule mukaan antoisaan vapaaehtoistoimintaan vertaistukijaksi!

Syöpäjärjestöt hakee uusia vapaaehtoisia vertaistukitoimintaan ja järjestää koulutuksen verkossa. Voit  hakea koulutukseen, mikäli hoitojen päättymisestä on kulunut noin 1-2 vuotta ja koet, että sinulla on voimavaroja tukea toista. Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 hlöä.

Koulutuksen kesto?
Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa.  Koulutukseen sisältyy yhteensä viisi verkkotapaamista (kaksi tuntia kerrallaan), joista viimeinen (10.10.) on Rintasyöpäyhdistyksen vertaistukijoiden oma perehdytys. Verkkotapaamiset toteutetaan kerran viikossa tiistai-iltaisin klo 17-19.  Lisäksi kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä Pedanet -verkkoalustalla.

Mitä koulutus edellyttää?
Osallistujana sitoudut kaikkiin verkkotapaamisiin sekä varaat aikaa itsenäiseen työskentelyyn verkkoalustalla. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen verkkoyhteydellä, mikrofonin ja kameran. Teknisiin haasteisiin ja Pedanetin käyttöön on saatavilla opastusta.

Mitä saan koulutuksesta?
Koulutuksen jälkeen voit toimia merkityksellisessä vapaaehtoistehtävässä vertaistukijana Syöpäjärjestöissä. Koulutus vastaa sisällöltään 1 opintopistettä (27 tuntia). Koulutuksesta ja vertaistukijana toimimisesta saat myös todistuksen. Syöpäjärjestöt tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllisesti toiminnanohjausta, täydennyskoulutuksia sekä virkistystapahtumia. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautuminen vertaistukijakoulutukseen 

Kaikki hakijat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista.