Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt tarjoaa lyhytterapiaa etänä

Oletko sairastunut syöpään? Tarvitsetko tukea jaksamiseen? Haluaisitko jutella ammattilaisen kanssa?
Syöpäjärjestöt tarjoaa uutena etäpalveluna matalan kynnyksen lyhytterapiaa syöpää sairastaville sekä heidän läheisilleen. Palvelu on tarkoitettu heille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea syövän aiheuttamaan kuormittavaan elämäntilanteeseen, omaan jaksamiseen arjessa syövän kanssa sekä hyvinvoinnin edistämiseen sairauden kaikissa vaiheissa.  

Palvelu perustuu voimavara- ja ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. Se tarkoittaa tavoitteellista, yksilöllistä terapeuttista keskustelua ja työskentelyä, jolla vahvistetaan asiakkaan omia valmiuksia, voimavaroja sekä ratkaisuja saavuttaa omia henkilökohtaisia tavoitteita sekä kokea hyvää elämää syövästä huolimatta. Terapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi perhe-elämän tai parisuhteen pulmakohtia, omaa jaksamista, työelämän murheita, alakuloisuutta tai yksinäisyyttä. Pohtimalla yhdessä terapeutin kanssa erilaisia näkökulmia ja ratkaisuja, voidaan ongelmien kanssa elämistä helpottaa ja tukea.   

Lyhytterapia sisältää yleensä 1-5 tapaamista. Terapiaan voivat osallistua kaikenikäiset. Terapiaa toteutetaan yksilö-, pari- tai perheterapiana. Terapiaa tarjotaan toistaiseksi vain suomeksi. 

Palvelussa terapeutit keskustelevat asiakkaiden kanssa joko Microsoft Teamsin välityksellä tai puhelimitse. 

Oletko kiinnostunut terapiasta?

Ota yhteyttä neuvontahoitajaan
ja juttele hänen kanssaan, voisiko lyhytterapiasta olla sinulle tukea. Neuvontahoitaja arvioi tilanteen ja tekee sinulle ajanvarauksen terapeutille.

Neuvontapuhelimen aukioloajat:

  • ma ja to klo 10-18
  • ti, ke ja pe klo 10-15