Siirry suoraan sisältöön

Tanssi-liiketerapiaa syöpäpotilaille

Syksyllä alkavat tanssi-liiketerapiakurssit syöpäpotilaille Helsingissä, Lappeenrannassa, Porissa, Tampereella ja Turussa.

Kurssilla opetellaan ymmärtämään kehon ja mielen yhteyttä, tutkitaan omia voimavaroja sekä opitaan lepäämään ja rentoutumaan omassa kehossa. Teemoina ovat muun muassa suhde omaan kehoon, keholliset kokemukset, elämänmuutokset, voimavarat, tunteet, lepääminen ja rentoutuminen. 

Kurssi on sinulle, joka haluat käsitellä liikkeen ja keskustelun avulla ajatuksiasi ja kokemuksiasi.

Kurssilla ei opeteta tanssia eikä liikunta ole fyysisesti raskasta. Osallistuminen ei vaadi tanssitaitoa, mutta jokaisen tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti. Kurssi soveltuu syöpään sairastuneille, joilla syöpähoidot ovat sellaisessa vaiheessa, että ne eivät haittaa ryhmään osallistumista.

Ryhmät tapaavat kerran viikossa kymmenen viikon ajan, joten kuntoutuja saa myös tärkeää vertaistukea. Kurssien ohjaajina toimivat tanssi-liiketerapeutit. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Osallistuminen on maksutonta.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet

Helsinki 1.10.-3.12.2020

Lappeenranta 30.9. – 9.12.2020 

Pori 6.10.-15.12.2020

Tampere 29.8.-8.12.2020

Turku 30.9.-2.12.2020

Kurssit ovat osa Syöpäjärjestöjen hanketta, jossa kehitetään tanssi-liiketerapiaa syöpäpotilaalle sopivaksi kuntoutukseksi. Järjestäjinä toimivat Colores-Suomen Suolistosyöpäyhdistys, Pirkanmaan Syöpäyhdistys, Saimaan Syöpäyhdistys, Satakunnan Syöpäyhdistys sekä Lounais-Suomen syöpäyhdistys.

Tervetuloa!