Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumia ja tietoa seksuaalisuus- ja parisuhdeteemoista

piirroskuva jossa mies ja nainen halaavat ja hymyilevät

Euroopan syöpäviikkoa vietetään toukokuun viimeisellä viikolla 25.-31.5. Tänä vuonna teemana on seksuaalisuus osana potilaan hyvinvointia. Syöpään sairastuminen voi vaikuttaa monin tavoin kokemukseen omasta kehosta ja seksuaalisuudesta. Vaikutukset ovat aina yksilöllisiä, sillä seksuaalisuus on ihmisen yksilöllinen suhde omaan minään ja kehoon.

Verkkotapahtumia seksuaalisuus ja parisuhde-teemalla

Seksuaalisuus-ilta 19.5.2021 klo 18

Ihminen on seksuaalinen olento syntymästä kuolemaan. Sairastuminen vaikuttaa suoraan ja monella tapaa minäkuvaan, eheyden tunteeseen ja perusturvallisuuteen – seksuaalisuuteen. Seksuaalisuus-iltaa 19.5. alustaa HUS Syöpäklinikan seksuaaliterapeutti Mari Päiväniemi.

Voit osallistua iltaan yksin tai kumppanisi kanssa!

Minäkuva ja seksuaalisuus –verkkovertaisilta 27.5.2021 klo 18

Seuraavalla viikolla jatkamme Minäkuva ja seksuaalisuus –teemalla kaikille rintasyöpään sairastuneille avoimessa verkkovertaisillassa. Aiheeseen johdattelee seksuaalineuvoja Liisa Nybacka lyhyesti ennen yhteistä keskustelua.

Yhdessä vahvemmaksi –verkkovertaisilta 1.6.2021 klo 18

Iltaa alustaa Parisuhdekeskus Kataja ry:stä asiantuntija Laura Huuskonen. Iltamme on vuorovaikutteinen eli yhdessä on mahdollisuus jakaa aiheen herättämiä tunteita ja kokemuksia.

Yhdessä vahvemmaksi -illan teemat ja materiaali pohjautuvat Parisuhdekeskus Kataja ry:n ”Kun perheessä on sairautta”-toimintaan ja sen pohjalta luotuun oppaaseen, johon pääset tutustumaan verkossa maksutta:
Yhdessä vahvemmaksi – Opas parisuhteen tueksi kun perheessä on sairautta

Ilmoittautuminen tapahtumiin

Kaikkiin verkkotapahtumiin ilmoittaudutaan lomakkeella, joka löytyy tapahtumien sivuilta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään edellisenä päivänä ja saat tapahtumapäivänä sähköpostiisi liiittymislinkin. Tilaisuudet toteutetaan Teams-verkkoalustalla.

Luettavaa teemasta

Parisuhde- ja seksuaalisuusteemoihin voit tutustua myös nettisivuillamme osiossa Elämää syövän kanssa 

Seksuaaliterapeutti Eriikka Sailon vastauksia Rinnakkain-lehden lukijoiden kysymyksiin Seksuaaliterapeutti vastaa -palstalla