Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus kolmoisnegatiivista rintasyöpää sairastavilla henkilöillä

Haemme osallistujia kliiniseen lääketutkimukseen, jonka tarkoituksena on verrata kahden eri lääkeyhdistelmän hyötyjä ja haittoja kolmoisnegatiivisen rintasyövän hoidossa. Kolmoisnegatiivisessa rintasyövässä kasvaimesta puuttuu kolme reseptorityyppiä: estrogeeni- ja progesteronireseptorit sekä syöpäsolujen kasvua edistävä HER2-reseptori.

Saatatte soveltua tutkimukseen, jos Teillä on kolmoisnegatiivinen rintasyöpä, joka on joko leikkaukseen soveltumaton, paikallisesti uusiutunut tai joka on lähettänyt elimistöön etäpesäkkeitä.

Tutkimuslääke on vasta-aine, joka annostellaan suonensisäisesti tutkimusklinikalla kolmen viikon välein. Puolet tutkittavista henkilöistä saa tutkimuslääkettä yhdistettynä solunsalpaajiin ja puolet lumelääkettä yhdistettynä solunsalpaajiin.

Tutkimukseen sisältyy yhteensä noin 15 käyntiä vastaanotolla. Lisäksi Teillä saattaa olla muita tutkimukseen liittyviä käyntejä poliklinikalla. Tutkimusta varten Teille tehdään kasvain- ja toimintakyvyn arviointeja ja vastaatte elämänlaatuanne koskeviin kyselyihin. Tutkimuksen alkaessa Teille tehdään myös muun muassa luustokartoitus ja kasvaimenne tyyppi määritellään kasvaimestanne otetun koepalan avulla.

Tutkimuslääkkeet ja käynteihin liittyvät toimenpiteet ovat tutkittaville maksuttomia. Tutkimuskäyntien matkakulut korvataan.

Tutkimuksesta vastaava henkilö Suomessa on dosentti Minna Tanner Tampereen yliopistollisesta keskussairaalasta. Mikäli olette kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, saatte lisätietoja ottamalla yhteyttä Teitä lähinnä olevaan tutkimuskeskukseen:

  • Tampere (TAYS) tutkijalääkäri Minna Tanner, tutkimushoitaja Mia Lehtisaari (fonk@pshp.fi)
  • Helsinki (HYKS) tutkijalääkäri Meri Utriainen, tutkimushoitaja Tiia Ollikainen (tiia.ollikainen@hus.fi)
  • Turku (TYKS) tutkijalääkäri Pia Vihinen, tutkimushoitaja Eve Ylösmäki (syopatutkimus@tyks.fi)