Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuskurssit

Kuntoutumisen tueksi järjestetään eri puolilla Suomea kursseja. Osa näistä sopeutumisvalmennuksista on yksilökursseja, joukossa on myös pari- ja perhekursseja. Tältä sivulta pääset hakemaan itsellesi sopivaa kurssia Syöpäjärjestöjen ja Kelan valikoimasta ja löydät myös tietoa tuetuista lomista.

Tutustu kurssivalikoimaan

Syöpäpotilaille järjestetään sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta rintasyöpäpotilaille. Kursseja on runsaasti eri puolilla Suomea ympäri vuoden, ja valikoimassa on sekä yksilö- että parikursseja. Kuntoutukseen voi hakeutua hoitojen loppuvaiheessa tai myöhemmin. Kurssihakemusta varten tarvitaan lääkärinlausunto. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Lisää tietoa Kelan kuntoutukseen hakeutumisesta ja luettelon kursseista löydät täältä: http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit

Tuetut lomat

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n ja Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n järjestämälle lomalle.

Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Lomalla on mukana myös Rintasyöpäyhdistyksen vertaistukija.

Voimaa vertaisuudesta -loma levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Aika: 12.4.2021 -17.4.2021
Paikka: Lehmirannan lomakeskus.
Hakeminen: Sähköinen hakulomake. Valitse Yhteistyökumppani-valikosta Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry. Hakuaika päättyy 12.1.2021. Täytä hakemustiedot ja perustelut huolellisesti!

Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen.

Omavastuu ja mitä loma sisältää

Loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 euroa/vrk. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma sekä lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille, joissa sairastetaan rintasyöpää

Aika: 12.4.2021 -17.4.2021
Paikka: Lehmirannan lomakeskus.
Hakeminen: Sähköinen hakulomake. Valitse Yhteistyökumppani-valikosta Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry. Hakuaika päättyy 27.3.2021. Täytä hakemustiedot ja perustelut huolellisesti!

Voit myös tulostaa ja postittaa hakulomakkeen.

Lapsiperheiden lomilla ohjelma sisältää perheen yhteistä ohjelmaa, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä perheen 1-3 vuotiaille lapsille maksutonta lastenhoitopalvelua yhteensä 4 x 2 h.

Omavastuu ja mitä loma sisältää
Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.
Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Lisätiedot

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry toimisto@europadonna.fi tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto lomat@mtlh.fi