Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuskurssit

Kuntoutumisen tueksi järjestetään eri puolilla Suomea kursseja. Osa näistä sopeutumisvalmennuksista on yksilökursseja, joukossa on myös pari- ja perhekursseja. Tältä sivulta pääset hakemaan itsellesi sopivaa kurssia Syöpäjärjestöjen ja Kelan valikoimasta ja löydät myös tietoa tuetuista lomista.

Syöpäjärjestöjen kurssit

Syöpäpotilaille järjestetään kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta rintasyöpäpotilaille. Kursseja on runsaasti eri puolilla Suomea ympäri vuoden, ja valikoimassa on sekä yksilö- että parikursseja. Kuntoutukseen voi hakeutua hoitojen loppuvaiheessa tai myöhemmin seuranta-aikana, yksilöllisen tilanteen mukaan. Kurssihakemusta varten tarvitaan lääkärinlausunto. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Lisää tietoa Kelan syöpää sairastavien sopeutumisvalmennuskursseista saat Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/syopasairaudet-sopeutumisvalmennuskurssit

Rintasyöpäyhdistyksen kurssit

Perhekurssi levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Aika: 5.9.7.2021

Paikka: Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku

Kenelle?
Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhemmista sairastaa levinnyttä rintasyöpää ja perheessä on alaikäisiä lapsia.

Mitä?
Kurssilla koko perhe saa tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen, kun vakava sairaus on jatkuvasti läsnä. Lapsille ja vanhemmille on sekä yhteistä että omaa ohjelmaa. Tavoitteena on tuoda yhteen samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä ja näin vertaistuen, luentojen sekä yhteisen tekemisen avulla lisätä myös läheisten ymmärrystä sairastavan tilanteesta sekä saada kokemus siitä, että perhe ei ole yksin haastavassa tilanteessa. Tavoitteena on myös tarjota perheille tarpeellinen hengähdystauko arjesta ja mahdollisuus virkistäytymiseen turvallisessa ympäristössä.

Ohjaaja
Kurssin ohjaajina toimivat sairaanhoitajat ja lapsiperhekoordinaattori. Kurssin ohjelmassa on mukana lisäksi muita asiantuntijoita ja lastenohjaajia.

Hakuohjeet
Hakuaika on päättynyt. Ilmoitamme kesän 2022 kurssista loppuvuodesta 2021.

Tuetut lomat

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n ja Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n järjestämälle lomalle.

Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Lomalla on mukana myös Rintasyöpäyhdistyksen vertaistukija ja lomaohjelmaan sisältyy vertaistukikeskusteluja.

Voimaa vertaisuudesta -loma levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Aika: 24.3.–29.3.2022 
Paikka: Kylpylähotelli Peurunka
Hakeminen: Sähköinen hakulomake MTHL ry:n sivuilla. Hakuaika päättyy 23.12.2021. Valitse yhteistyökumppani-listasta Rintasyöpäyhdistys niin löydät oikean loman. Täytä hakemustiedot ja perustelut huolellisesti! Sinun ei tarvitse olla Rintasyöpäyhdistyksen jäsen, mutta hakemuksesta tulee käydä ilmi että olet kohderyhmää.

Omavastuu ja mitä loma sisältää

Loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 euroa/vrk. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma sekä lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille, joissa sairastetaan rintasyöpää

Aika: 26.6.–1.7.2022
Paikka: Kuortaneen urheiluopisto
Hakeminen: Sähköinen hakulomake MTHL ry:n sivuilla. Hakuaika päättyy 26.3.2022. Valitse yhteistyökumppani-listasta Rintasyöpäyhdistys niin löydät oikean loman. Täytä hakemustiedot ja perustelut huolellisesti! Sinun ei tarvitse olla Rintasyöpäyhdistyksen jäsen, mutta hakemuksesta tulee käydä ilmi että olet kohderyhmää.

Lapsiperheiden lomilla ohjelma sisältää perheen yhteistä ohjelmaa, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä perheen 1-3 vuotiaille lapsille maksutonta lastenhoitopalvelua yhteensä 4 x 2 h.

Omavastuu ja mitä loma sisältää
Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.
Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Lisätiedot

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry toimisto@europadonna.fi tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto lomat@mtlh.fi