Kuntoutuskurssit

Kuntoutumisen tueksi järjestetään eri puolilla Suomea kursseja. Osa näistä sopeutumisvalmennuksista on yksilökursseja, joukossa on myös pari- ja perhekursseja. Tältä sivulta pääset hakemaan itsellesi sopivaa kurssia Syöpäjärjestöjen ja Kelan valikoimasta ja löydät myös tietoa tuetuista lomista.

Syöpäpotilaille järjestetään sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta rintasyöpäpotilaille. Kuntoutukseen voi hakeutua hoitojen loppuvaiheessa tai myöhemminkin. Kurssihakemusta varten tarvitaan lääkärinlausunto. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Lisää tietoa Kelan kuntoutukseen hakeutumisesta ja luettelon kursseista löydät täältä: http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit

Tuettu loma lapsiperheille

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin järjestämälle perhelomalle Kuortaneen Urheiluopistoon. Voimaa vertaisuudesta –lomilla tapaat muita samassa tilanteessa olevia perheitä.

Lomat on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea. Loman omavastuuosuus on aikuisilla 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen perhehuoneissa ja ohjelman. Rintasyöpäyhdistys järjestää loman yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Loma-aika ja hakeminen:

Kuortaneen Urheiluopisto 5.7. – 10.7.2020
Loma on tarkoitettu rintasyöpäpotilaille perheineen

Lomille haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list

Valitse yhteistyökumppani-valikosta Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry. Täytä hakemustiedot ja perustelut huolellisesti!