Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuskurssit

Kuntoutumisen tueksi järjestetään eri puolilla Suomea kursseja. Osa näistä sopeutumisvalmennuksista on yksilökursseja, joukossa on myös pari- ja perhekursseja. Tältä sivulta pääset hakemaan itsellesi sopivaa kurssia Syöpäjärjestöjen ja Kelan valikoimasta ja löydät myös tietoa tuetuista lomista.

Tutustu kurssivalikoimaan

Syöpäpotilaille järjestetään sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta rintasyöpäpotilaille. Kuntoutukseen voi hakeutua hoitojen loppuvaiheessa tai myöhemminkin. Kurssihakemusta varten tarvitaan lääkärinlausunto. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Lisää tietoa Kelan kuntoutukseen hakeutumisesta ja luettelon kursseista löydät täältä: http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit

Perhekurssi levinnyttä rintasyöpää sairastaville, puolisoille ja lapsille

Paikka: Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku
Aika: 27.–31.7.2020

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhemmista sairastaa levinnyttä rintasyöpää ja perheessä on alaikäisiä lapsia.

Kurssilla saa tukea koko perheen hyvinvointiin ja jaksamiseen, kun vakava sairaus on jatkuvasti läsnä. Lapsille ja vanhemmille on sekä yhteistä, että omaa ohjelmaa. Tavoitteena on tuoda yhteen perheitä samankaltaisessa elämäntilanteessa ja näin vertaistuen, luentojen sekä yhteisen tekemisen avulla lisätä myös läheisten ymmärrystä sairastavan tilanteesta sekä saada kokemus siitä, että perhe ei ole yksin haastavassa tilanteessa. Tavoitteena on myös tuoda perheille tarpeellinen hengähdystauko arjesta ja mahdollisuus virkistykseen turvallisessa ympäristössä.

Kurssin ohjaajina toimivat sairaanhoitajat ja lapsiperhekoordinaattori. Kurssin ohjelmassa on mukana lisäksi muita asiantuntijoita ja lastenohjaajia.

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake. Hakulomake postitetaan osoitteeseen: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Hakuaika päättyy 26.6.

Kurssille valitaan 10 perhettä hakemuksen perusteella. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa

Meri-Karinan kurssitoimisto, kurssi@lssy.fi, 02 2657610

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry / syöpäsairaanhoitaja Miia Merikallio, miia.merikallio@europadonna.fi, 040 1463750

 

Tuettu loma lapsiperheille

Hakuaika lomalle on päättynyt.

Tule rentoutumaan, keräämään voimia ja virkistymään Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin järjestämälle perhelomalle Kuortaneen Urheiluopistoon. Voimaa vertaisuudesta –lomilla tapaat muita samassa tilanteessa olevia perheitä.

Lomat on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempi on sairastunut rintasyöpään. Lomalla voit osallistua yhteiseen ohjelmaan ja saat vertaistukea. Loman omavastuuosuus on aikuisilla 20 euroa per henkilö per vuorokausi. Alle 17-vuotiaat pääsevät maksutta. Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen perhehuoneissa ja ohjelman. Rintasyöpäyhdistys järjestää loman yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kanssa Veikkauksen tuella.

Loma-aika ja hakeminen:

Kuortaneen Urheiluopisto 5.7. – 10.7.2020
Loma on tarkoitettu rintasyöpäpotilaille perheineen