Siirry suoraan sisältöön

På svenska

Bröstcancer är den allmännaste cancern hos kvinnor: ungefär 5000 kvinnor och ett tjugotal män insjuknar årligen. Vi är bröstcancerpatienternas egen organisation, verksamhetens kärna är kamratstöd. Kom med – en delad börda är lättare att bära!

Bröstcancerföreningen – Europa Donna Finland rf

Bröstcancerföreningen grundades på internationella kvinnodagen den 8 mars 2005. Föreningens viktigaste uppgift är att ge stöd till bröstcancerpatienter. Varje kvinna bör ha en möjlighet att få dela sina egna erfarenheter, känslor och tankar med andra som blivit diagnostiserade med bröstcancer.

Bröstcancerföreningen arbetar för att öka medvetenheten om bröstcancer samt förbättra livskvaliteten för patienter under och efter vårdperioden. Föreningen förespråkar jämlik behandling och omsorg för alla bröstcancerpatienter. Vi samarbetar med andra nationella och internationella cancerorganisationer såsom de övriga europeiska bröstcancerföreningarna. Föreningen är medlem av Finlands Cancerföreningen och Europa Donna – The European Breast Cancer Coalition.

Vi erbjuder stödpersonsverksamhet (länken till finska sidan) och -utbildning, ordnar föreläsningar, seminarier, temakvällar, kurser och andra aktiviteter såsom konstterapi och sporthelger.

Information om bröstcancer

Kamratstöd och kurser

Bli medlem