Tietoa peruukista
 

Peruukit valmistetaan kuituhiuksesta, joka on nykyään erittäin paljon aitoa hiusta muistuttavaa. Värisävyt ja leikkausmallit seuraavat melkein 'reaaliajassa' kampaamoissa tehtäviä oikeiden hiusten käsittelyjä ja leikkauksia. Värejä löytyy sekä trendikkäitä monivärisävyjä että luonnollisia värjäämättömiä vaaleita, ruskeita ja harmaita sävyjä.

Peruukkeja valmistetaan sekä kone-, käsi-, että monofilament-töinä. Monofilament-pohjaiset peruukit ovat luonnollisimpia. Niissä on päälaen kuidut sidottu ohueen silkkitylliin yksittäisinä osioina – oman hiuspohjan väri näkyy silkin läpi ja luo vaikutelman, että hiukset todellakin 'kasvavat' omasta päästä. Monofilament-sidonta mahdollistaa useamman kampaustyylin ja vaihtelumahdollisuuden päälaen osalta.

Mallimaailma on runsas: lyhyitä, puolipitkiä ja pitkiä malleja. Malleja löytyy suorina, taipuisina tai kiharaisina. Muutamissa malleissa on päälaen pituus ja pohjakoko hieman normaalia suurempi ja niistä voidaan leikata myös miehille sopiviksi. Pohjia voidaan hieman pienentääkin tarvittaessa. Jos asiakkaan pään koko/muoto poikkeaa suuresti normipohjista on mahdollista teetättää mittatilausmalli.

Peruukkimallit ovat melko valmiita ja siroja, mutta niitä voidaan vielä muotoilla yksilöllisemmäksi.

Peruukin kotihoito on erittäin helppoa. Kuituhiuksille on oma tuotesarja: shampoo, hoitoaine ja hoitosuihke. Ne ovat kaikki rasvattomia ja niitä käytettäessä kuitu pysyy kauemmin kauniina, kimmoisana ja taipuisana. Pesun ja hoitohuuhtelun jälkeen peruukista vain puserretaan liika vesi pois ja annetaan kuivua pyyheliinan päällä 'sotkuisena myttynä'. Kun peruukki on kuivunut se vain harjataan auki ja kampaus palautuu alkuperäiseen muotoon. Rullia tai kihartimia ei tarvita.

Ainoa varottava asia on liian suuri kuumuus (avotuli, uunin kuumuus).

Kuituhiusperuukit ovat todellakin helppoja 'pidä ja pese' -kampauksia, jotka kestävät sateet ja myrskyt. Kuituhiusta ei voi värjätä, mutta värit pysyvät erittäin hyvin.

Kirjoittaja: Päivi Kinnunen