Rintasyöpäyhdistyksen toiminnan ydin on vertaistukitoiminnassa. Se on tukitoimintaa kahden ihmisen välillä tai ryhmässä ja siihen osallistuvat ovat tasavertaisia keskenään. Se perustuu samankaltaisia elämänkokemuksia ja elämänvaiheita eläneiden ihmisten keskinäisen tasa-arvoisuuteen, solidaarisuuteen, kuulluksi ja ymmärretyksi tulemiseen.

Yhdistys järjestää rintasyöpään sairastuneille vertaisiltoja pääkaupunkiseudulla, Turussa,  Tampereella, Porissa, Lappeenrannassa, Saarijärvellä, Mäntsälässä ja Loviisassa. Pääkaupunkiseudulla järjestetään kaikille avointen iltojen lisäksi vertaisiltoja nuorille, Helsingissä ja Tampereella levinnyttä rintasyöpää sairastaville (kroonikot), muualla illat ovat kaikille yhteisiä. Näitä iltoja vetää aina kaksi koulutettua vertaishenkilöä, ne kestävät noin kaksi tuntia ja kaikki voivat osallistua keskusteluun. Iltoihin voi myös tulla vain kuuntelemaan kanssasisarten keskusteluja. Vertaistuki-illoissa puhutut asiat ovat luottamuksellisia

Varsinaisia vertaisiltoja on tarkoitus järjestää muuallakin Suomessa; tarvitsemme kuitenkin lisää koulutettuja vetäjiä. Pyrimme kouluttamaan uusia vertaistukihenkilöitä vuosittain, mutta koska vertaishenkilöitä ei vielä ole tarpeeksi, olemme käynnistämässä myös eri puolelle Suomea nk. Donna-tapaamisia. Ne eivät ole virallisia vertaisiltoja, mutta niissä tavataan samassa hengessä kuin varsinaisissa vertaisilloissakin. Näitä tapaamisia voi järjestää kahviloissa, erilaisissa kaupunkitiloissa ym. Näin useampi rintasyöpään sairastunut ympäri Suomen pääsee tapaamaan vertaisiaan.

Vertaistuki-iltoihin ovat tervetulleita kaikki rintasyöpään sairastuneet. Yhdistyksen jäsenyys ei ole pakollinen.

Seuraavat vertaistuki-illat löydät kalenterista.

Sähköposti: vertaistuki[at]europadonna.fi

 


 

Todettiinko sinulla rintasyöpä?


Ole rauhallinen; olet hyvissä käsissä. Hoidot ovat tehokkaita ja ennusteet paranevat koko ajan. Lue lisää rintasyövästä täältä.

Tapahtumakalenterista löydät tietoa yhdistyksen järjestämistä vertaistukitapaamisista. Siellä kohtaat saman kokeneita. Tule mukaan – jaettu taakka on kevyempi kantaa!


Neuvontahoitaja auttaa

Rintasyöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta voit kysyä rintasyöpään liittyvistä asioista, p. 040 1463750.

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut on tarkoitettu kaikille, joita syöpään liittyvät asiat mietityttävät. Neuvontapalvelun hoitajat antavat tietoa ja tukea syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa. Neuvontahoitajan tavoitat numerosta 0800 19414 maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15.

https://www.kaikkisyovasta.fi/neuvontapalvelut/

Sopeutumisvalmennus ja kuntoutus

Syöpäpotilaille järjestetään sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Voit etsiä sopivaa kurssia täältä: http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit