Todettiinko sinulla rintasyöpä?


Ole rauhallinen; olet hyvissä käsissä. Hoidot ovat tehokkaita ja ennusteet paranevat koko ajan. Lue lisää rintasyövästä täältä.


Neuvontahoitaja auttaa

Rintasyöpäyhdistyksen neuvontahoitajalta voit kysyä rintasyöpään liittyvistä asioista, p. 040 1463750.

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut on tarkoitettu kaikille, joita syöpään liittyvät asiat mietityttävät. Neuvontapalvelun hoitajat antavat tietoa ja tukea syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa. Neuvontahoitajan tavoitat numerosta 0800 19414 maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. https://www.kaikkisyovasta.fi/neuvontapalvelut/

Vertaistuki

Rintasyöpäyhdistyksen toiminnan ydin on vertaistukitoiminnassa. Vertaistoiminta on vapaaehtoistoimintaa ja perustuu siihen että ihmiset, joilla on riittävästi samankaltaisia kokemuksia elämästä ja arjestaan, haluavat jakaa keskenään tietoa, tunteita ja ajatuksia.

Rintasyöpäyhdistys järjestää vertaisiltoja pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Saarijärvellä, Mäntsälässä ja Loviisassa. Helsingissä järjestetään kaikille avointen iltojen lisäksi vertaisiltoja nuorille ja levinnyttä rintasyöpää sairastaville (kroonikot), muualla illat ovat kaikille yhteisiä. Näitä iltoja vetää aina kaksi vapaaehtoista, koulutettua vertaistukijaa, jotka ovat itse kokeneet rintasyövän.

 

Tule mukaan – jaettu taakka on kevyempi kantaa!


Tapahtumakalenterista löydät kaikki yhdistyksen vertaistukitapaamiset ja muut tapahtumat. Vertaistuki-iltoihin ovat tervetulleita kaikki rintasyöpään sairastuneet. Yhdistyksen jäsenyys ei ole pakollinen.

Vertaisiltoja on tarkoitus järjestää muuallakin Suomessa; tarvitsemme kuitenkin lisää vapaaehtoisia. Uusia vertaistukihenkilöitä koulutetaan vuosittain. Jos olet kiinnostunut vertaistukijana toimimisesta, täytä hakemuksesi täällä.

Jos haluaisit tavata lähiseudun muita rintasyöpäpotilaita vapaamuotoisesti esim. lenkkeilyn merkeissä tai kahvilassa, mutta et löydä paikkakunnaltasi sopivaa ryhmää, lue lisää Donnista.

Sopeutumisvalmennus ja kuntoutus

Syöpäpotilaille järjestetään sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja. Kursseja järjestävät maakunnalliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt joko itse tai yhdessä kuntoutuskeskusten kanssa. Tutustu kurssitarjontaan ja hakuohjeisiin osoitteessa: https://www.kaikkisyovasta.fi/hoito-ja-kuntoutus/kuntoutuskurssit/

Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennusta. Kuntoutuskurssit ovat maksuttomia ja sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan kurssin ajan. Voit etsiä sopivaa kurssia täältä: http://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit