Siirry suoraan sisältöön

Sinustako vertaistukija?

Rintasyöpäyhdistyksessä koulutetut vertaistukihenkilöt ohjaavat vertaistukiryhmiä kasvokkain omalla alueellaan eri puolella Suomea, ohjaavat verkkovertaisiltoja verkossa, vastaavat puhelintukeemme, toimivat vertaistukihenkilönä puhelimessa toteutuvissa kohtaamisissa ja toimivat luottamustehtävissä sekä kokemusasiantuntijoina. Vertaistukihenkilömme ovat itse sairastuneet rintasyöpään tai ovat sairastuneen läheisiä.

Vertaistukijana pääset osaksi valtakunnallista yhteisöämme. Koulutetuille tukihenkilöille järjestämme yhteisön tuen lisäksi vuosittain työnohjaus- ja virkistysviikonlopun sekä mahdollisuuden jatkuvaan työnohjaukseen. Vapaaehtoistoiminnassa tärkeää on ilon ja mielekkyyden kokemuksen säilyminen ja vahvistuminen. Voit toimia vertaistukijana ryhmässä, verkkovertaisilloissa tai puhelintuessa.

Omasta sairastumisesta on hyvä olla vähintään noin kaksi vuotta ennen vertaistukijaksi hakeutumista, jotta vapaaehtoistoiminta tukee myös omaa hyvinvointiasi, on vahvistavaa ja voimaannuttavaa.

Voit pohtia vertaistukihenkilöksi kouluttautumista myös Vertaistalosta löytyvän testin avulla: Minustako vertaistukija -testi

Jos olet kiinnostunut vertaistukijaksi ryhtymisestä, ole yhteydessä vapaaehtoistyön koordinaattoriimme Tiina Huhtaseen tiina.huhtanen(at)europadonna.fi
p. 040 1463750

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme sellaisena, kuin olet! Jaettu taakka on kevyempi kantaa!

Vertaistukija on rinnalla kulkija, jolla on aikaa pysähtyä kuuntelemaan ja kohtaamaan sairautensa kanssa kipuileva. On tärkeää, että tukijan omasta sairastumisesta on kulunut jo sen verran aikaa, että hän on selvästi pidemmällä prosessissaan ja oman akuuttivaiheensa jo käsitellyt. Vertaistukijaksi kannattaa kouluttautua sitten, kun oma puhumisen tarve on pienentynyt ja on mahdollista keskittyä tuen antamiseen. Sairauden kuivattaman lähteen täytyy täyttyä, ennen kuin sieltä taas pulppuaa virvoittavaa vettä.