Siirry suoraan sisältöön

Verkkovertaistuki

Facebookin suosituissa keskusteluryhmissä saat tukea, vastauksia ja vinkkejä ympäri vuorokauden. Rinnakkain-ryhmä on kaikille sairastuneille tarkoitettu vertaistukiryhmä, jossa on jo yli 4000 jäsentä. Rintasyöpäriskiä kohottavin geenimuunnosten kantajille löytyy omat ryhmät, samoin levinnyttä rintasyöpää sairastaville. Lisäksi järjestämme verkkovertaisiltoja. Toivo-sovelluksen kautta tavoitat sinulle sopivan vertaistukijan juuri silloin, kun olet siihen itse valmis.

Rintasyöpäyhdistyksen Facebook-ryhmät

Ylläpidämme Facebookisssa useita keskusteluryhmiä. Ryhmään liittyessä saatetaan esittää kysymyksiä, joilla varmistetaan ryhmän kohderyhmään kuuluminen.

Rinnakkain-ryhmä kaikille rintasyöpädiagnoosin saaneille. Vertaistukea virtuaalisesti kellon ympäri.

Rinnakkain huomiseen rintasyövästä kuntoutuville, hoitojen jälkeiseen aikaan

Levarit Rinnakkain on on suunnattu levinnyttä rintasyöpää sairastaville ja on ensisijaisesti informatiivinen, tiedottaen ajankohtaisista tapahtumista ja tukimuodoista.

Rinnakkain BRCA-kantajat on tarkoitettu rintasyöpään sairastuneille geenimuunnoksen (esim. PALB2 tai CHECK, BRCA) kantajille

Vertaistukea BRCA-kantajille on terveille henkilöille, joilla todettu rintasyövälle altistava geenimuunnos (esim. PALB2 tai CHECK, BRCA).

Pirkanmaan Donnat Pirkanmaan alueella asuville, rintasyöpään sairastuneille. Tiedotusta paikallisesta vertaistukitoiminnasta ym.

Muiden tahojen ylläpitämiä facebook-ryhmiä

Levinnyttä rintasyöpää sairastavat

Triplanegatiiviset

Miesten rintasyöpä -verkosto Suomen syöpäpotilaat ry

Syöpäpotilaiden läheiset -verkosto Suomen syöpäpotilaat ry

Toivo-vertaistukisovellus

Toivo-vertaistukisovelluksen kautta tavoitat sinulle sopivan vertaistukijan juuri silloin, kun olet siihen itse valmis. Mukana on jo useita rintasyöpävertaistukijoita, jotka löydät hakusanalla ”rintasyöpä”.  Sovelluksessa voi keskustella anonyymisti viestein tai voitte sopia puhelun vertaistukijan kanssa.
Lataa maksuton sovellus Google Playstä tai App Storesta tai käytä sitä osoitteessa www.olkatoiminta.fi/toivosovellus

Verkkovertaisillat

Verkkovertaisillat toteutetaan Microsoft Teams -alustalla ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen. Verkkovertaisillan keskustelua ohjaavat koulutetut vertaistukijamme. Illoissa keskustelu on vapaata tai illalle on sovittu etukäteen teema. Joskus paikalla on myös asiantuntijoita alustamassa ja vastaamassa kysymyksiin. Verkkovertaisillat löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Syöpäjärjestöjen keskustelufoorumi

Keskustelua rintasyövästä voi käydä nimimerkillä Syöpäjärjestöjen keskustelufoorumilla https://www.kaikkisyovasta.fi/vertaistuki-ja-keskustelut/keskustelufoorumi/