Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuosi 2020

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry täytti 15 vuotta naistenpäivänä vuonna 2020. Juhlavuotemme teemana on Rinnakkain huomiseen ja haluamme korostaa elämänlaadun ja hyvinvoinnin merkitystä rintasyöpään sairastuneille. Rintasyövästä huolimatta oikea aika elää on juuri nyt. Kuljetaan rinnakkain huomiseen!

Juhlavuoden suojelija

Annika SaarikkoJuhlavuotemme suojelijana toimii Annika Saarikko, kolmannen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomesta ja hän toimi Juha Sipilän hallituksessa perhe- ja peruspalveluista vastaavana ministerinä. Parhaillaan hän on perhevapaalla ja kahden pienen pojan äiti. Ensi elokuussa hän jatkaa tiede- ja kulttuuriministerin tehtävässä. Saarikon äiti on sairastanut kaksi rintasyöpää ja ilahduttavasti on nyt toipunut. Saarikko käy itse säännöllisesti tutkituttamassa rintansa perhetaustansa vuoksi.

Annika Saarikko avasi juhlavuoden päätapahtumamme, Rinnakkain huomiseen –seminaarin naistenpäivän aattona 7.3.2020 Helsingissä. Katso puhe facebook-sivullamme.

Sydänpuhe juhlavuotemme kunniaksi

Hallituksen jäsen Tarja Lähdemäki, puheenjohtaja Anne Samstén ja hallituksen jäsen Riikka Koivisto Rinnakkain huomiseen -juhlaseminaarissa

Rintasyöpädiagnoosi tulee aina pyytämättä ja sen kanssa on opeteltava elämään. Ei vain sairastuneen, vaan koko perheen, läheisten, ystävien, työkavereiden ja harrastuskavereiden. Vaikka diagnoosi ja hoidot täyttävät aluksi mielen, eivät ne lopulta kuitenkaan vie sisintäsi ja sydäntäsi. Tätä on oppia elämään sairauden kanssa. Tämän voi tunnistaa vertaisen katseesta.

Olemme potilasjärjestö ja teemme työtämme paremman huomisen puolesta, sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Lue koko puhe täältä.

Juhlavuoden rahankeräys

Kaikenkokoiset lahjoitukset ovat meille tärkeitä! Lahjoitusvaroja käytetään vertaistukitoimintaan ja sen laajentamiseen, jotta mahdollisimman moni rintasyöpään sairastuneista pääsisi tuen piiriin. Koulutamme uusia vapaaehtoisia vertaistukijoita ryhmänohjaajiksi sekä puhelintukeen ja tarjoamme täydennyskoulutusta ja työnohjausta vapaaehtoisillemme. Järjestämme rintasyöpään sairastuneille tapahtumia, joissa on tarjolla tietoa ja vertaistukea, kuten luentoja, virkistystapahtumia, liikuntatapahtumia. Levinnyttä eli parantumatonta rintasyöpää sairastavien vertaistuki ja virkistystapahtumat sekä koko perheen kurssit ovat olennainen osa tukea.

Voit tehdä yhdistykselle kertalahjoituksen haluamallasi summalla.

• Lahjoituksen voi tehdä tilille FI80 5780 0720 5401 99. Käytä viitettä 1520.
  • MobilePay -lahjoitusnumero 14305

Rahankeräysluvan tiedot

Tapahtumat

Juhlavuoden päätapahtuma järjestettiin Helsingissä lauantaina 7.3.2020. Tilaisuus oli hyvinvointiin ja elämänlaatuun syöpähoitojen jälkeen keskittyvä, elämäniloinen tapahtuma. Päivän ohjelma sisälsi mm. asiantuntijaluentoja, mieltä ja kehoa helliviä työpajoja sekä kiinnostavia näytteilleasettajia.

Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumasivulta.

Vuoden aikana järjestetään hyvinvointitapahtumia eri puolilla Suomea. Seuraa siis nettisivujemme tapahtumakalenteria sekä somekanaviamme ja pysyt ajan tasalla!

Tulossa olevat iltatilaisuudet:
23.9. Turku