Siirry suoraan sisältöön

Kamratstöd och kurser

Kärnan i Bröstcancerföreningen är kamratstöd. Vi vill erbjuda information om sjukdomen åt bröstcancerpatienter och deras närstående, stöd för krisen sjukdomen orsakar och för de olika skedena i patientens vårdkedja samt ge hopp för livet som sjukdomen har förändrat. Vår målsättning är att den insjuknade skulle ha möjligheten att få kamratstöd vid rätt tidpunkt och på rätt sätt nationellt. Kamratstödsverksamheten i Bröstcancerföreningen förverkligas i kamratstödgrupper, som telefonstöd, på nätet och på våra evenemang runtom i Finland.

Bröstcancerföreningens kamratstöd sker huvudsakligen på finska. Vår förening har också svensktalande kamratstödpersoner, och du når dem genom att kontakta vårt kontor på toimisto@europadonna.fi

Alla grupper och andra evenamang ser du i föreningens händelsekalender.

Telefonstöd

Nationellt erbjuds kamratstöd via vårt telefonstöd, där samtalen besvaras av utbildade kamratstödpersoner. Kamratstödpersonerna i våra svarsturer har själva haft bröstcancer (ti) eller har spridd bröstcancer (ons). En del av våra stödpersoner pratar också svenska och oftast informerar vi på våra facebook-sida då en svensktalande person är i skiftet.

Vi svarar i kamratstödstelefonen på nummern 0401916799

  • tisdagar kl. 18-20 för alla som bröstcancer berör,
  • onsdagar kl. 18-20 för personer med förnyad/spridd bröstcancer.

Österbottens Cancerföreningen bjuder kamratstöd på svenska even på distans

Österbottens Cancerförening ordnar kamratstödgrupper, i grupperna är det även möjligt att delta på distans. Kamratstödgrupperna ordnas enligt behov och intresse, tveka inte att kontakta oss, du når oss på e-postadressen info@botniacancer.fi.

Österbottens Cancerförening har också utbildade kamratstödpersoner. Mera information om grupperna och om kamratstödspersonerna hittar du på länkarna nedan:

Samtalsgrupper

Kamratstöd

I föreningens händelsekalender ser du vilka kurser och grupper som är aktuella just nu.

Kurser

Till stöd för rehabiliteringen anordnas kurser på olika håll i Finland. En del av anpassningsträningarna är individuella kurser, bland kurserna finns också par- och familjekurser.

Svenskspråkiga rehabiliteringskurser anordnas i Härmä Rehab. Läs om kurserna på Härmä Rehabs sidor .

Om finskspråkiga rehabiliteringskurser kan du läsa här.