Siirry suoraan sisältöön

Alueelliset ryhmät

Vertaistukiryhmiämme kokoontuu usealla paikkakunnalla. Suurin osa ryhmistä on avoimia kaikille rintasyöpään sairastuneille. Omia ryhmiä on myös levinnyttä rintasyöpää sairastaville sekä alle 45-vuotiaana sairastuneille. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tulet silloin kuin sinulle sopii. Vertaistuki-illoissa puhutut asiat ovat luottamuksellisia.

Kaikki tapaamiset löytyvät tapahtumakalenterista. Toiminta vertaistukiryhmissä vaihtelee alueittain ja sitä pyritään suunnittelemaan ja kehittämään jäsenten toiveisiin ja tarpeisiin vastaten – palaute toiminnastamme on tämän vuoksi arvokasta ja tärkeää!

Ryhmien kokoontumispaikat ja sähköpostiosoitteet:

HELSINKI: Kampin palvelukeskus, Salomonkatu 21 B, Helsinki, helsinki@europadonna.fi

HYVINKÄÄ:  Järjestökeskus Onnensilta, Siltakatu 6, Hyvinkää, toimisto@europadonna.fi

HÄMEENLINNA: Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna, toimisto@europadonna.fi

KUOPIO: savo@europadonna.fi
LAPPEENRANTA: Saimaan Syöpäyhdistys, Maakuntagalleria, Kauppakatu 40 D, kaakonkulma@europadonna.fi
OULU: Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys Rautatienkatu 22 B 13, oulu@europadonna.fi

TAMPERE: Pohjolan lähitori, Pohjolankatu 25 E, Tampere, tampere@europadonna.fi.
TURKU: Kokoontumispaikan tarkemmat tiedot:  turunseutu@europadonna.fi

LAPPI: lappi@europadonna.fi (Pohjois-Suomen alue)

Avoimet vertaistukiryhmät on suunnattu kaikille rintasyöpään sairastuneille, nuorten ryhmät alle 45-vuotiaana sairastuneille ja omia ryhmiä on myös levinnyttä tai uusiutunutta rintasyöpää sairastaville.

Vertaistukiryhmiin osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä yhdistyksessä. Ryhmiin osallistuminen ei edellytä myöskään pitkää sitoutumista, vaan ryhmissä voi käydä oman tarpeen mukaan niin usein, kuin se hyvältä tuntuu. Katsomatta ikään tai elämäntilanteeseen, toisella ihmisellä on oman rintasyöpään sairastumisen kokemuksen kautta mahdollisuus ymmärtää, kuulla, kuunnella ja kohdata Sinut samassa elämäntilanteessa. Voit tulla paikalle kuuntelemaan, kertomaan omaa tarinaasi ja voimaantumaan vertaistuesta.

Vertaistuessa on voimaa, mutta on siinä tätä kautta vähän taikaakin.

Ryhmien toimintaa ohjaavat yhdessä luodut ryhmän säännöt, joita voivat esimerkiksi olla luottamuksellisuus, vaitiolovelvollisuus, aikataulujen noudattaminen, toisen kunnioittaminen ja arvostaminen. Ryhmässä on lupa olla myös hiljaa, jokainen osallistuu omalla persoonallaan ja vastaa omasta toiminnastaan. Vertaistukiryhmissämme emme ota kantaa uskontoon, politiikkaan, vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin tai yksilöllisiin hoitosuunnitelmiin.

Vertaistukiryhmiämme ohjaavat Rintasyöpäyhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt, jotka ovat myös itse rintasyöpään sairastuneita.

Vertaistukeen on mahdollisuus myös liikuntaryhmissämme (mm. vesiliikuntaa, lymfajumppaa). Myös tästä toiminnasta löydät lisätietoja tapahtumakalenteristamme.

Haluatko henkilökohtaisen tukihenkilön?

Ole yhteydessä omalla alueellasi toimivaan syöpäyhdistykseen. Vertaistukea järjestetään tukea etsivän tarpeiden mukaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Kahden kesken toisen rintasyövän kokeneen kanssa voit myös jutella puhelintuessamme.

Vertaistukijaksi?

Tavoitteemme on tarjota toimintaa yhä useammilla paikkakunnilla Suomessa. Tarvitsemme mukaan toimintaamme lisää vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. Jos olet kiinnostunut, lue lisää vertaistukijakoulutuksestamme täältä. Uusia vertaistukihenkilöitä koulutetaan vuosittain.

Tule mukaan – jaettu taakka on kevyempi kantaa!