Alueelliset ryhmät

Vertaistukiryhmiämme kokoontuu usealla paikkakunnalla. Suurin osa ryhmistä on avoimia kaikille rintasyöpään sairastuneille. Omia ryhmiä on myös levinnyttä rintasyöpää sairastaville sekä alle 45-vuotiaana sairastuneille. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tulet silloin kuin sinulle sopii. Vertaistuki-illoissa puhutut asiat ovat luottamuksellisia.

Vertaistukiryhmiä yhdistyksellä on 10 paikkakunnalla (Helsingissä, Espoossa, Lappeenrannassa, Loviisassa, Tampereella, Turussa, Rovaniemellä, Lehtimäellä, Seinäjoella ja Vantaalla). Lisää paikkakuntia on tulossa mukaan toimintaan vuoden 2020 aikana. Kaikki tapaamiset ja ryhmien yhteystiedot löytyvät tapahtumakalenterista. Toiminta vertaistukiryhmissä vaihtelee alueittain ja sitä pyritään suunnittelemaan ja kehittämään jäsenten toiveisiin ja tarpeisiin vastaten – palaute toiminnastamme on tämän vuoksi arvokasta ja tärkeää!

Avoimet vertaistukiryhmät on suunnattu kaikille rintasyöpään sairastuneille, nuorten ryhmät alle 45-vuotiaana sairastuneille ja omia ryhmiä on myös levinnyttä tai uusiutunutta rintasyöpää sairastaville.

Vertaistukiryhmiin osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä yhdistyksessä. Ryhmiin osallistuminen ei edellytä myöskään pitkää sitoutumista, vaan ryhmissä voi käydä oman tarpeen mukaan niin usein, kuin se hyvältä tuntuu. Katsomatta ikään tai elämäntilanteeseen, toisella ihmisellä, joka on läpikäynyt myös rintasyöpään sairastumisen, on omakohtaisen kokemuksen kautta mahdollisuus ymmärtää, kuulla, kuunnella ja kohdata Sinut samassa elämäntilanteessa. Voit tulla paikalle kuuntelemaan muita vastaavassa elämäntilanteessa olevia, kertomaan omaa tarinaasi ja voimaantumaan vertaistuesta.

Vertaistuessa on voimaa, mutta on siinä tätä kautta vähän taikaakin.

Ryhmien toimintaa ohjaavat yhdessä luodut ryhmän säännöt, joita voivat esimerkiksi olla luottamuksellisuus, vaitiolovelvollisuus, aikataulujen noudattaminen, toisen kunnioittaminen ja arvostaminen. Ryhmässä on lupa olla myös hiljaa, jokainen osallistuu omalla persoonallaan ja vastaa omasta toiminnastaan. Vertaistukiryhmissämme emme ota kantaa uskontoon, politiikkaan, vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin tai yksilöllisiin hoitosuunnitelmiin.

Vertaistukiryhmiämme ohjaavat Rintasyöpäyhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt, jotka ovat myös itse rintasyöpään sairastuneita. Vuonna 2020 yhdistyksessämme toiminnan aloittaa myös läheisten ryhmä Helsingissä ja Tampereella.

Vertaistukeen on mahdollisuus myös liikuntaryhmissämme (mm. Helsingissä, Loviisassa ja Virroilla vesiliikuntaa, Espoossa joogaa ja kuntosalia, Helsingissä lymfajumppaa ja Himangalla allasjumppaa ja kuntosalia). Myös tästä toiminnasta löydät lisätietoja tapahtumakalenteristamme.

Tavoitteemme on tarjota toimintaa yhä useammilla paikkakunnilla Suomessa. Tarvitsemme mukaan toimintaamme lisää vapaaehtois- ja vertaistukityöstä kiinnostuneita ihmisiä. Jos olet kiinnostunut tästä toiminnasta, täytä hakemuksesi täällä. Uusia vertaistukihenkilöitä koulutetaan vuosittain!

Tule mukaan – jaettu taakka on kevyempi kantaa!