Siirry suoraan sisältöön

Painonhallinta

Ylipaino ja lihavuus lisäävät rintasyövän riskiä ja heikentävät myös hoidon onnistumista. Rasvakudos on aineenvaihdunnallisesti aktiivista kudosta, joka erittää erilaisia yhdisteitä, mm. estrogeenia. Rasvakudokseen kertyy myös tulehdussoluja, joita on erityisen paljon vatsaontelossa, sisäelinten ympärillä sijaitsevassa viskeraalirasvassa. Hyvä uutinen on, että jo pienikin painonpudotus auttaa ja pienentää verenkierron estrogeeni- ja tulehdussolupitoisuuksia.

Painonhallintatalo.fi on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä virtuaalinen palvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi. Palvelu tarjoaa tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta.

Painonhallintatalon Itsehoito-osiosta löytyy runsaasti tietoa ruokavaliosta, liikunnasta, stressinhallinnasta, unesta ja mielentaidoista. Saat myös pikavinkkejä erilaisiin houkutus- ja stressitilanteisiin sekä voit aloittaa kuuden viikon painonhallintapolun harjoituksineen.

Video: Ravitsemus ja painonhallinta

Ravitsemusterapeutti, FT, MBA Reijo Laatikaisen luento 30.9.2021 ravitsemuksesta ja painonhallinnasta rintasyöpähoitojen aikana ja jälkeen.