Siirry suoraan sisältöön

Kesätapahtumia Edessalon saaressa

Kuvakollaasi Edessalon saaresta

Tervetuloa Tellervo Edessalon säätiön tapahtumiin kesällä 2024!

Tämä kutsu on sinulle, jolle on jossain elämäsi vaiheessa diagnosoitu syöpä. Voi olla, että olet sairauden kanssa ohittamassa hoitovaiheen, olet jo sairautesi kääntänyt voitoksi tai rakennat uutta elämää sairauden kanssa. Tule kokemaan ikimuistoinen hetki ihastuttavassa Edessalon saaressa Päijänteellä – luonnonkauniissa ja historiallisessa ympäristössä.

Tarjolla on ainutkertainen mahdollisuus viettää pari virkistävää ja kuntouttavaa päivää samanhenkisten ihmisten kanssa ja nauttia luonnon vaikuttavuudesta, ohjelman tuottamista oivalluksista sekä hetkistä itsesi kanssa. Aikaisempien vuosien osallistujat ovat olleet haltioissaan kokemuksistaan osallistuttuaan Edessalon tapahtumiin.

Kesän 2024 tapahtumat

 • 26.-28.6.2024 Taideterapiakurssi rintasyöpään sairastuneille
 • 28.-30.6.2024 Taideterapiakurssi levinnyttä rintasyöpää sairastaville
 • 24.-26.7.2024 Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen, alkeisryhmä
 • 26.-28.7.2024 Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen, jatkoryhmä
 • 31.7.-2.8.2024 Vertaistukiryhmä levinnyttä rintasyöpää sairastaville
 • 2.-4.8.2024 Vertaistukiryhmä levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Lue tarkemmat kurssi- ja ilmoittautumistiedot kunkin kurssin kohdalta jäljempänä.

Kuhunkin ryhmään voidaan ottaa enintään 10 osallistujaa.

Tapahtumien järjestäjästä

Tapahtumien järjestäjänä toimii vuonna 2011 perustettu Tellervo Edessalon säätiö, jonka tarkoituksena on Tellervo Edessalon testamentin toteuttamiseksi mm. edistää ja järjestää syöpäpotilaiden kuntoutus- ja virkistystoimintaa Edessalon tilalla. Säätiö tekee yhteistyötä tapahtumien osalta eri yhteistyökumppaneiden kanssa, kuten Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry ja Keski-Suomen Syöpäyhdistys.
Säätiö vastaa kaikista näiden tapahtumien kuluista pois lukien matkakulusi kotipaikkakunnaltasi Jämsään kokoontumispaikalle ja sieltä takaisin kotiin.

Sivun lopussa on käytännön tietoa ja ohjeita ilmoittautuville

Tulostettava kurssi-ilmoitus (pdf)

Taideterapiakurssit rintasyöpää sairastaville

Ajankohdat ja ryhmät
26.-28.6.2024 Taideterapiaryhmä rintasyöpään sairastuneille
28.-30.6.2024 Taideterapiaryhmä levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Lisätietoja sisällöstä ja ohjelmasta
Pohditko omia voimavaroja ja elämää sairauden kanssa? Tervetuloa kokeilemaan ratkaisukeskeistä kuvataidetyöskentelyä osana omaa matkaasi. Työskentelyn tavoitteena on tarkastella omaa ajattelu- ja tunnemaailmaa, etsiä itsessä olevia mahdollisuuksia sekä voimaantua omista lähtökohdista käsin taiteen ja lu0nnon avulla.
Tule mukaan taideterapiatyöskentelyyn omana itsenäsi, mitään ei tarvitse osata, kokeilunhalu riittää. Mukaan matkalle riittää avoin mieli, rento tekemisen meininki ja leirifiilis. Työskentelyyn tarvittavat materiaalit saat järjestäjän puolesta. Voit halutessasi tuoda myös omia taidetarvikkeita mukanasi.

Ryhmässä on mahdollisuus jakaa omaa kokemusta turvallisesti ja saada vertaistukea.
Kyse ei ole terapiasta, mutta työskentely voi nostaa esiin vahvoja tunteita, minkä vuoksi leiriä ei suositella akuutissa kriisissä oleville.

Vetäjät
Kurssin vetäjinä toimivat ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, terveysalan opettaja, syöpäsairaanhoitaja Piia Kekäläinen ja syöpäsairaanhoitaja Heidi Yijälä.

Lisätietoja antaa
Lisätietoja kurssin sisällöstä antaa Piia (kekaloi@gmail.com) ja Edessalosta sekä
yleisistä järjestelyistä Heidi (heidi.yijala@gmail.com tai 040 5622089).

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset 31.5.2024 mennessä Rintasyöpäyhdistys-Europa Donna seuraavien linkkien kautta
26.-28.6.2024 rintasyöpää sairastaville
28. – 30.6.2024 levinnyttä rintasyöpää sairastaville
Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen saa toimisto@europadonna.fi

Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen -tapahtumat

Ajankohdat ja ryhmät
24.-26.7.2024 Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen, alkeisryhmä
26.-28.7.2024 Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen, jatkoryhmä
Alkeisryhmä on tarkoitettu sinulle, jolla on diagnosoitu jokin syöpä ja akuutti hoitovaihe on jo takanapäin.
Jatkoryhmä on tarkoitettu sinulle, jos olet osallistunut aiemmin Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen alkeisryhmään ja haluat syventää aiemmin oppimaasi tutussa ympäristössä.

Ohjelma
Tapahtumapäiville on järjestetty sekä ohjattua ohjelmaa että tilaa vapaille vertaiskohtaamisille.
Ohjatuissa osuuksissa hyödynnetään tutkittuja ratkaisukeskeisiä ja positiivisen psykologian menetelmiä, joiden tavoitteena on siirtää sairastuneen tai kuntoutujan ajatus-, tunne- ja toimintamaailmaa myönteisempään suuntaan oman hyvinvoinnin tueksi. Ohjelma voimaannuttaa sinua omista lähtökohdistasi, omien toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Kyse ei ole terapiasta. Ohjelma ei vaadi sinulta ennakkoosaamista, vaan kaikki tapahtuu ohjatusti ja vapaaehtoisuuteen perustuen. Virkistäytymisosiot sisältävät mm. luonnosta nauttimista, saunomista, uimista, makkaranpaistoa iltanuotiolla sekä verkostoitumista ja kokemusten jakamista yhdessä toisten osallistujien kanssa.

Vetäjänä tapahtumissa toimii positiivisen psykologian asiantuntija, life coach, NLPMaster Master ja kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja sekä lakimies Mari Sarajärvi.

Lisätietoja sähköpostitse mari@marisarajarvi.fi

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisaikaa on enintään 15.6.2024 saakka tai niin kauan kunnes paikat on saatu täytettyä. Kumpaankin ryhmään varataan muutamia varapaikkoja mahdollisten peruutusten osalta. Osallistujille ilmoitetaan joko varsinaisen paikan tai varapaikan saamisesta 30.6.2024 mennessä.
Ilmoittaudu tästä

Vertaistukikurssi levinnyttä rintasyöpää sairastaville

Ajankohdat
31.7.-2.8.2024
2.-4.8.2024

Ohjelma
Virkistäydytään yhdessäolon merkeissä mm. luonnon antimista, hemmotteluhetkistä, liikuntatuokioista, peleistä, rentoutumisharjoituksista, saunomisesta ja uimisesta nauttien. Toisten samassa tilanteessa olevien läsnäolo mahdollistaa vapaamuotoiset keskustelut ja vertaistuen saannin. Jokainen saa osallistua yhteiseen ohjelmaan omien voimiensa ja toiveidensa mukaan.

Vetäjät
Kurssin vetäjinä toimivat vertaistukihenkilö Seija Turkki ja syöpäsairaanhoitaja Heidi Yijälä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset vastaanottaa Heidi Yijälä (heidi.yijala@gmail.com tai 040 5621089, mielellään klo 17.00 jälkeen). Ilmoittautumiset 30.6.2024 mennessä.

Tietoa leiripaikasta ja järjestelyistä

Edessalon tila
Päijänteellä Edessalon saaressa sijaitsee 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus pihapiireineen.
Saareen on noin 20 minuutin venematka. Edessaloon on rakennettu viihtyisiä, maanläheisiä kahden hengen yöpymistiloja niin päärakennukseen kuin piha-aittaankin. Päärakennuksesta löytyvät
myös yhteiset wc-, peseytymis- ja saunatilat sekä rannasta uusittu rantasauna.
Kuten eräs osallistuja on kertonut ”paikka on loistava, kun ymmärtää, että kyseessä on vanha kartano ja yhteismajoitus”. Turhan hienostelun voi siis oikein mainiosti jättää kotiin Edessaloon tullessa.

Yleistä järjestelyistä ja kuljetuksesta saareen

 • Valitut osallistujat matkaavat yhteiskuljetuksella Jämsän keskustasta veneen lähtöpaikkaan, venematkan saareen ja takaisin sekä paluumatkan lähtöpaikkaan. Sinun tehtäväksesi jää saapua yhteiseen kokoontumispaikkaan Jämsän keskustaan sovittuun ajankohtaan mennessä.
 • Kaikkien ryhmien lähtö tapahtuu lähtöpäivänä Jämsän keskustasta kello 16.30, ja paluu kunakin paluupäivänä on Jämsään noin kello 18.30.
 • Tapahtuman aikana saat aamupalan, lounaan, illallisen ja iltapalan ohjelman mukaisesti. Virvokkeitavoi nauttia oman tarpeen mukaan.
 • Majoittautuminen tapahtuu jaetuissa kahden hengen makuutiloissa. Järjestäjä ei pysty järjestämään yhden hengen makuutiloja osallistujaryhmien ollessa täysiä eikä osallistuja voi varata itselleen yhden hengen makuutilaa käyttöönsä.
 • Huomioithan, että sinua ei osallistujana ole vakuutettu tapahtuman aikana järjestäjän toimesta.
 • Kunkin tapahtuman osallistujat saavat tarkemmat ohjeet tapahtumasta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mitä tarvitset mukaan?

Ota mukaasi:

 • avointa mieltä
 • reipasta retkeilymeininkiä
 • ystävällisyyttä kanssamatkaajia kohtaan
 • mahdollisuuden antamista itselle ja toisille omiin oivalluksiin

Sekä matkalaukkuun:

 • rennot ja mukavat vaatteet sekä sisätiloihin että ulos säänmukaisesti,
 • sisäkengät/tossut/villasukat
 • uimavarusteet halutessasi
 • henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä lääkkeet
 • pyyhkeen

Osallistumisen rajoitteet
Tapahtumaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet, ilman hienostelua tai laittautumista: olemme luonnon lapsia luonnon keskellä.
Edessalon maasto on kuitenkin hieman vaikeakulkuista. Se nousee kuin luontopolku rannasta ylös päärakennukselle. Osa makuutiloista on yläkerrassa, joten tämä asettaa hieman haasteita liikkumiseen. Kohteessa ei pysty käyttämään esim. rollaattoria ja muuta kävelytukia kuin kävelykeppiä tai muita vastaavia apuvälineitä. Järjestäjän taholta ei ole myöskään mahdollista toteuttaa henkilökohtaista avustamista paikan päällä.
Koska kohde sijaitsee saaressa, lähimpään sairaalaan on hätätilanteessa sekä vesi- että maanteitse kuljettavaa matkaa. Mikäli siis terveydentilasi vaatii akuuttia hoitoa tai tälle on vaara olemassa, tapahtuma ei ehkä vielä tässä vaiheessa sovellu sinulle. Otathan nämä rajoitteet huomioon arvioidessasi omaa osallistumistasi tapahtumaan.
Koska ryhmätapahtumissa haluamme varmistaa kaikkien turvallisuuden myös tarttuvien tautien osalta, toive on, että tapahtumaan osallistutaan näiltä osin vain terveenä. Oman osallistumisen voi perua äkillisen sairastumisen vuoksi vielä ennen tapahtumaa.

Päärakennuksen sali