Siirry suoraan sisältöön

Kuuntele Rinnakkain-podcastia

Rinnakkain-podcastin kolme ensimmäistä jaksoa on julkaistu! Teemana podcastissa on levinnyt rintasyöpä.

Jakso 1: Elämä muuttuu
Levinneen rintasyövän diagnoosin myötä elämä ja sen suunta muuttuvat kertaheitolla. On luonnollista tuntea huolta siitä, millaiseksi arki muuttuu levinneen rintasyövän kanssa. Onko työssä jatkaminen, harrastaminen tai hauskanpito enää mahdollista tai riittääkö siihen voimia? Miten ystävät ja perhe suhtautuvat kuullessaan levinneestä rintasyövästä? Elämän muutoksista levinneen rintasyövän diagnoosin jälkeen keskustelemassa Heidi Piilinen. Jakson runot: Heidi Piilinen

Jakso 2: Läheiset ihmiset ja yksinäisyys
Levinnyttä rintasyöpää sairastavan tilanne on myös läheisten kannalta usein raskas. Arjesta on otettava enemmän vastuuta kaikilla mahdollisilla tasoilla ja ystävyys muuttaa muotoaan. Läheiset ja ystävät haluavat tietenkin parhaansa mukaan tukea ja auttaa sairastunutta, mutta silti sairastunut saattaa kokea yksinäisyyttä. Levinnyttä rintasyöpää sairastavan läheisten ja ystävien roolista ja yksinäisyyden tunteesta keskustelemassa Liisa Mikkonen.

Jakso 3: Kuntoutus ja kuntoutuminen
Levinneen rintasyövänkin hoitojaksojen jälkeen koittaa aika, jolloin katse kääntyy arkeen ja muuhun elämään. Entä jos ahdistaa ja pelottaa? Kroppa ei ole entisensä leikkauksen ja hoitojen jäljiltä, kättä särkee ja turvottaa, liikkua ei jaksa entiseen malliin ja kiloja kertyy? On aika ja lupa kuntoutua ja kuntouttaa, vaikka sairaus kulkeekin mukana loppuelämän. Levinnyttä rintasyöpää sairastavan kuntoutuksesta keskustelemassa Sari Nyman.

Jaksojen tuotantoa on tukenut AstraZeneca Oy

Podcastia voit kuunnella Spotifyssa tai Apple Podcasteissa.