Siirry suoraan sisältöön

Sari Nyman aloittanut työkokeilijana Rintasyöpäyhdistyksessä

Hei!

Olen Sari Nyman. Aloitin muutama päivä sitten etätyökokeilun Rintasyöpäyhdistyksessä. Työtehtäväni liittyvät paljolti tiedotukseen ja viestintään. Työkokeiluni (4 tuntia/päivä) myötä toivon olevani avuksi ja löytäväni selvyyttä voimavaroihini ja taitoihini, sillä uuden oppiminen tuntuu minusta yhä vaikealta. Tällä hetkellä tuntuu, että arjen rutiinit, uusi rooli sekä mielekäs tekeminen on se, mitä tarvitsen.

Ensimmäiseltä ammatiltani olen lastentarhanopettaja (1993). Työssäni lasten ja nuorten parissa punaisena lankana oli taidekasvatus. Toimintaterapeutin (2009) ammatissa kiinnostukseni kohdistui arjen toimintaympäristöjen merkitykseen osana hyvinvointia ja motivoitumista. Lappiin muutettuani työskentelin ensin lastenpsykiatrialla, jonka jälkeen aloitin toimintaterapiapalvelujen tarjoamisen yrittäjänä. Jotta ajamista ei olisi niin paljon, tein ohessa hyvinvointimatkailuun sekä somistamiseen liittyviä töitä. Suunnitelmani romuttuivat viisi vuotta sitten, kun sain rintasyöpädiagnoosini, enkä sen koommin ole kyennyt palaamaan entiseen.

Luovien menetelmien käyttö kuntouksessa sekä kokemuksena kiinnostaa. Taiteellisella työskentelyllä on paljon annettavaa, kun kehonkuva on rikkinäinen ja sairastumisen kokemusten prosessointi on menossa. Omalla kohdallani Arjen Paikka Vaikka -animaation tekeminen oli tärkeä väylä tunteiden purkamiseen. Toivon, että kaksoisroolini sekä työntekijänä että levinnyttä rintasyöpää sairastavana toimintaterapeuttina/kuntoutujana on hyödyllinen yhdistyksen tukitoimintoja kehitettäessä.

Esittelykuva kertoo monesta pitämästäni asiasta. Metsänlaidasta. Kuukoiran ja Lautturin tein sairastamisen aikana tarinakuvitukseen. Vielä jaksan hiihtää; itseäni kuunnellen ja huilaillen. Kehikko syntyi nuorten itsearvioinnin tueksi opintojeni loppuvaiheessa. Viime vuodet potilaan roolissa on kasvattanut uudenlaista kiinnostusta kuntoutuskäytäntöihin, toimintakyvyn arviointitapoihin sekä taideterapian saatavuuteen.

Tullaan siis tutuiksi. Luottamuksellisuus on jo ammattitaustani kautta selvä.

Sari Nyman
sari.nyman@europadonna.fi