Siirry suoraan sisältöön

Parempaa kuin seksi

Eriikka Sailo

Eriikka Sailo

Mikä saisi minut liikkeelle ja liikkumaan omaksi ilokseni? Huokailen yhdessä ystävättä­rieni kanssa melkein aina kun nähdään. Liikakilot ärsyttävät meitä kaikkia ja olo tuntuu epäviehättävältä. Kuitenkin muistan ja tiedän sen hyvän­olontunteen mitä liikunta saa aikaan. Jotkut sanovat sen olevan parempaa kuin seksi, mutta ainakin yhtä hyvää. Mietin, miltä elämä sitten tuntuu, kun seksuaalinen halu on vähissä ja liikkumaan lähteminenkään ei oikein huvi­ta. Tämä on sohvaperunan elämää. Sohvaperunan elä­mään ei mahdu liikunta ja seksikin harvemmin. Muiden elämän seuraaminen vie kaiken energian ja kiinnostuk­sen. Kumppani vieressä saattaa vain ärsyttää hölmöillä kommenteillaan omasta lempiohjelmasta ja läheisyys saattaa jäädä tv-sarjojen varjoon.

Elätkö omien arvojesi ja ajatustesi mukaista elä­mää vai oletko sivustakatsoja muiden elämässä oman elä­män ja omien tarpeiden jäädessä sivuun? Voisiko energi­aa omaan mieleiseen liikuntaan ja muuhun tekemiseen löytyä enemmän, jos eläisi oman näköistä elämää mui­ta miellyttämättä?

Seksuaaliset tarpeet ja halut usein muuttuvat sairauden jälkeen, mutta oletko muistanut kertoa niistä puolisollesi? Oletko muistanut kysyä itseltäsi mitä keho­si kaipaa, millä tavalla se toivoo tulevansa kosketetuksi? Joskus seksuaalinen halu voi olla muuttunut niin paljon, että se tuntuu melkein kadonneen. Seksiin aikaisemmin johdatellut esileikki tai muu läheisyys voi sairauden jäl­keen tuntua epämiellyttävältä tai riittämättömältä. Piden­netty esileikki ja rauhallinen koskettelu arjen keskellä voi auttaa luomaan turvallisuutta ja rentoutta uudenlaiseen tapaan olla yhdessä ja harrastaa seksiä.

Oman kehon kehuminen ja kiittäminen on myös tärkeää. Suhde omaan kehoon on tärkeä ja sitä on tärkeä hoitaa ja vaalia. Oma keho on aina kaveri, vaikka se olisi muuttunut vuosien aikana. Kaverista on pidettävä huolta ja kohdeltava sitä arvostaen ja kunnioittaen. Oman kehon hoitaminen ja hemmottelu virkistää myös mieltä. Hellyysharjoituksien tekeminen yksin kuuluu oman kehon ja mielen hoitoon. Milloin viimeksi harrastit sooloseksiä?

Nautitaan ihanaiset naiset itsestämme!

Eriikan edellinen blogi     Eriikan seuraava blogi

Lue lisää:

Parisuhde ja seksuaalisuus

Eriikan kotisivut