Siirry suoraan sisältöön

Syvärentoutus etänä

Lisätietoa tapahtumasta

Tervetuloa osallistumaan syvärentoutukseen Teamsin välityksellä!

Liity mukaan 5.12.2023 rentoutukseen suoraan tästä: Teams-kokous

Syvärentoutuksessa kliininen hypnoterapeutti Sanna Ek ohjaa lempeän rentoutusharjoituksen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sanna on itse sairastanut rintasyövän, ja haluaa nyt tarjota vertaisena rentoutusta, josta on itse hyötynyt paljon:

”Osallistuin omiin syöpähoitoihini aktiivisesti tekemällä paljon rentoutusharjoituksia ja mielikuvatreenejä. Kestin pahaa oloa, pelkoa, kipua ja sairautta paremmin, kun pystyin itse vaikuttamaan omaan mieleeni. Osaan nykyään rauhoittaa itseni aina tarvittaessa.”

Syvärentoutushetkiä järjestetään syksyn aikana kerran kuussa ja joka kerralla on mukana eri teema. Päivät ja teemat ovat

ti 12.9. klo 18-19 Myötätuntoa itselle, miten sitä voisi oppia?
ti 3.10. klo 18-19 Toivon ja toiveikkuuden ylläpitäminen, se on lempeyttä ja sisua!
ti 7.11. klo 18-19 Stressin säätelykyky, lepo ja palautuminen osaksi arkea.
ti 5.12. klo 18-19 Pelottavat ajatukset ja niiden kohtaaminen.

Aluksi Sanna Ek pitää lyhyen alustuksen päivän teemasta ja sen jälkeen seuraa rentoutusharjoitus.

Syvärentoutus lievittää stressiä ja tutkitusti alentaa kortisolitasoja, ja sillä on hyviä vaikutuksia hoidoissa ja toipumisessa. Syvärentoutuksessa aktivoidaan parasympaattista hermostoa, puretaan jännitystiloja ja ollaan keskittyneisyyden tilassa. Mieli saa lepoa ja keho palautuu. Usein syvärentoutus parantaa myös unen laatua seuraavina öinä.

Harjoitusta varten kannattaa varata itselleen mukava paikka, jossa voi olla tunnin rauhassa. Esimerkiksi voi asettua sängylle tai sohvalle, varata lämmintä päälle ja keskittyä kuuntelemaan rentoutusharjoitusta, mieluiten kuulokkeilla.

Ilmoittautumislomakkeelle tästä. Lähetämme liittymislinkin sähköpostiisi viimeistään tapahtumapäivänä

Teams toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Kännykkään tai tablettiin pitää asentaa maksuton Microsoft Teams -sovellus. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa ohjelmaa vaan Teams toimii myös selaimella, parhaiten Chrome-selaimella.