Siirry suoraan sisältöön

Syvärentoutus etänä

Lisätietoa tapahtumasta

Tervetuloa osallistumaan syvärentoutukseen Teamsin välityksellä!

Syvärentoutuksessa kliininen hypnoterapeutti Sanna Ek ohjaa lempeän rentoutusharjoituksen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sanna on itse sairastanut rintasyövän, ja haluaa nyt tarjota vertaisena rentoutusta, josta on itse hyötynyt paljon:

”Osallistuin omiin syöpähoitoihini aktiivisesti tekemällä paljon rentoutusharjoituksia ja mielikuvatreenejä. Kestin pahaa oloa, pelkoa, kipua ja sairautta paremmin, kun pystyin itse vaikuttamaan omaan mieleeni. Osaan nykyään rauhoittaa itseni aina tarvittaessa.”

Syvärentoutushetkiä järjestetään kevään aikana kerran kuussa ja joka kerralla on mukana eri teema:

Ti 31.1.2023 Miten mieli toimii, kuinka saada käännettyä ajatukset hyödyllisiksi?
Ti 28.2.2023 Toivon ja toiveikkuuden ylläpitäminen, miksi se on niin tärkeää?
Ti 28.3.2023 Stressin säätelykyky, lepo ja palautuminen osaksi toipumista.
ti 18.4.2023 Kehonkuvan mahdolliset muutokset ja hyväksymisen merkitys.
ti 23.5.2023 Kipu ja pelko, mitä voin itse tehdä niitä helpottaakseni?

Aluksi Sanna Ek pitää lyhyen alustuksen päivän teemasta ja sen jälkeen seuraa rentoutusharjoitus.

Syvärentoutus lievittää stressiä ja tutkitusti alentaa kortisolitasoja, ja sillä on hyviä vaikutuksia hoidoissa ja toipumisessa. Syvärentoutuksessa aktivoidaan parasympaattista hermostoa, puretaan jännitystiloja ja ollaan keskittyneisyyden tilassa. Mieli saa lepoa ja keho palautuu. Usein syvärentoutus parantaa myös unen laatua seuraavina öinä.

Harjoitusta varten kannattaa varata itselleen mukava paikka, jossa voi olla tunnin rauhassa. Esimerkiksi voi asettua sängylle tai sohvalle, varata lämmintä päälle ja keskittyä kuuntelemaan rentoutusharjoitusta, mieluiten kuulokkeilla.

Ilmoittaudu tästä. Lähetämme liittymislinkin viimeistään tapahtumapäivänä

Teams toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Kännykkään tai tablettiin pitää asentaa maksuton Microsoft Teams -sovellus. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa ohjelmaa vaan Teams toimii myös selaimella, parhaiten Chrome-selaimella.