Siirry suoraan sisältöön

Levinneen rintasyövän päivä 13.10.

13.10. on maailmanlaajuinen levinneen rintasyövän päivä eli Metastatic Breast Cancer Awareness Day.

Suomessa diagnosoidaan vuosittain noin 1000 rinnasta ja kainalon imusolmukkeista pidemmälle elimistöön levinnyttä rintasyöpää. Etäpesäkkeitä syntyy tyypillisesti esim. luustoon, maksaan, keuhkoihin tai aivoihin. Nykytietämyksen mukaan kyseessä on parantumaton sairaus. Hoidot ovat viime vuosina kehittyneet syöpätutkimuksen ansiosta kovaa vauhtia. Hoitojen ansiosta levinneenkin syövän kanssa voi elää pitkiä aikoja melko tavallista elämää. Osa potilaista pystyy jatkamaan työssäkäyntiä myös hoitojen aikana, ja hoidoilla saavutettu jatkoaika antaa mahdollisuuden toteuttaa monenlaisia suunnitelmia ja haaveita vakavasta sairaudesta huolimatta.

Tietoa ja kokemuksia levinneen rintasyövän kanssa elämisestä

Rinnakkain-podcast Spotifyssa ja Apple Podcasteissa. Kolme jaksoa levinneestä rintasyövästä, teemoina elämän muuttuminen diagnoosin jälkeen, läheiset ihmiset ja yksinäisyys sekä kuntoutus ja kuntoutuminen.

Levinneeseen rintasyöpään sairastuneen opas Terveyden tukena -sivustolla. Tietoa diagnoosista, hoidosta, työelämästä, tunteista, hyvinvoinnista ja ihmissuhteista.

Sivustomme Levinnyt rintasyöpä. Diagnoosi ja hoito, läheiset, elämä sairauden kanssa, palliatiivinen hoito.

Vertaistuki

Vertaistukipuhelin levinnyttä rintasyöpää sairastuneille keskiviikkoisin klo 18-20, p. 0401916799.

Verkkovertaisillat kerran kuussa teamsin välityksellä

Facebook-ryhmä Levarit Rinnakkain on levinnyttä rintasyöpää sairastaville ja on ensisijaisesti informatiivinen, tiedottaen ajankohtaisista tapahtumista ja tukimuodoista.

Toivo-vertaistukisovellus. Lataa maksuton sovellus Google Playstä tai App Storesta tai käytä sitä osoitteessa www.olkatoiminta.fi/toivosovellus

Tue syöpätutkimusta

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Vuonna 2022 teemana on huonoennusteiset syövät. Jokainen estetty syöpäkuolema on tutkimuksen ansiota. Osallistu keräykseen

Tämä hetki on meidän, Maria Veitola ja roosa nauha

Vuoden 2022 Roosa nauhan on suunnitellut Maria Veitola