Siirry suoraan sisältöön

”Valovoima” -valokuvauskilpailuun osallistui monipuolisia ja koskettavia otoksia

Rintasyöpäyhdistys järjesti keväällä 2024 valokuvauskilpailun teemalla Valovoima. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 38 valokuvaa, joista tuomaristo, Tuuli Jokivartio-Toivonen, Anu Niemi, Sanna Vehkaoja ja Katriina Inkeroinen valitsivat nimettömästi voittajakolmikon sekä kaksi kunniamaininnan saanutta kuvaa.


Ensimmäiselle sijalle kilpailussa tuli Leena Leppälä kuvallaan ”Metsänhenki”. Leena itse kuvasi kuvaansa näin: ”Kuvassa metsän valon voima. Otettu keskellä sytostaattihoitojani, olin aivan puhki ja poikki, mutta jaksoin kiivetä metsään lempipaikkaani. Ikinä metsä ei ole ollut
yhtä vihreä, täynnä valoa ja toivoa!”

Toiselle sijalle kilpailussa tulivat nimimerkki ”äiti ja tytär”. He kuvaavat otostaan ”Valovoima” seuraavasti: ”Ajatuksemme kuvassa on, että valoa on meissä jokaisessa sisällä ja kun sen antaa paistaa tulee siitä voima, mikä välittyy kaikille ’valovoimana’. Olemme Äiti ja tytär. Sairastuminen kosketti meitä kumpaakin lyhyen ajan sisällä. Usko paranemiseen ja toivo tulevaan auttoi rankalla matkalla. Siksi otimme kuvat yhdessä ja lähetimme mielestämme kauneimman teille.”

Kolmannelle sijalle tuli Outi Törnblomin otos ”Valoa kohti”. Outi kertoi kuvastaan näin: ”Vakavaa sairautta sairastaessa kannattaa kurkottaa kohti valoa: keskittyä positiivisiin ajatuksiin ja tehdä itselle mieleisiä asioita.”

Kunniamaininnan kilpailussa saivat  Milena Kaihari-Virtanen valokuvallaan ”Valovoima”,

ja Maiju Puranen otoksella ”Valovoimaa luonnosta”.

Tuomaristo kuvasi tehtäväänsä haastavaksi, koska kaikki kisaan osallistuneet kuvat olivat korkealaatuisia ja välittivät kauniisti kuvaajiensa otoksiin vangitseman sanoman. Lämmin kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Kuvien satoa tullaan näkemään yhdistyksen viestinnässä.