Siirry suoraan sisältöön

Yhdistyksen vertaistapahtumat peruttu vähintään 10.4. saakka

Koronavirustilanteen vuoksi Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n hallitus päätti ylimääräisessä kokouksessa 11.3.2020, että yhdistyksen tilaisuudet ja vertaistukiryhmät perutaan 11.3.-10.4.2020 välisenä aikana.

Puhelinneuvonta, vertaistukipuhelin ja netissä tapahtuva tuki jatkuvat ennallaan.

Hallitus arvioi koronatartunnan tilannetta ja mahdollisia jatkotoimia seuraavan kerran 6.4.2020.

Yleisohjeet koronaviruksesta pätevät kaikille, myös riskiryhmille, joihin syöpäpotilaatkin kuuluvat.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta: Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Pese kätesi aina, kun tulet ulkoa sisään. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Pese kätesi myös ennen ruoan laittoa ja ruokailua, wc-käynnin tai vaipan vaihdon sekä niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.

Hoidossa olevien syöpäpotilaiden ja kroonisesti syöpää sairastavien henkilöiden kannattaa noudattaa varovaisuutta väenpaljoudessa liikkumisessa, kuten muutenkin neuvotaan. Epidemia-alueille matkustamista ja tilanteita, joissa mahdollisesti kohtaa sieltä palaavia ihmisiä tulee välttää.

Ota yhteys puhelimitse hoitavaan tahoon, jos oireita ilmaantuu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää nettisivuilleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä jopa päivittäin sekä ohjeita tartuntojen torjumiseksi.