Siirry suoraan sisältöön

Rintasyövästä ehjäksi? Kirjan lanseeraustilaisuus

Lisätietoa tapahtumasta

Tervetuloa Tukholman yliopiston tutkija, taiteilija, PhD Elina Larssonin teoksen Rintasyövästä ehjäksi? Rintasyöpäpotilaiden kokemuksia hoitomuodoista ja erilaisten tukimuotojen tarpeesta julkaisutilaisuuteen. Elina Larsson on kerännyt tutkimuksensa aineistoa myös Rintasyöpäyhdistyksen jäseniltä ja Rinnakkain-facebookryhmän jäseniltä.

Tilaisuuteen voi tulla paikan päälle Rintasyöpäyhdistyksen toimistolle (Nordenskiöldinkatu 18 A, 00250 Helsinki) tai osallistua etänä Teamsissa. Ilmoittaudu viimeistään ke 26.4. tällä lomakkeella.

Kirja toimii sekä vertaistukena rintasyöpään sairastuneille että antaa hoitohenkilökunnalle ja muille ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille kokonaiskuvan rintasyöpäpotilaan kokemuksista ja tuen ja tiedon tarpeista diagnoosin ja hoitojen aikana ja kuntoutuksen tarpeesta. Kirjan vaikuttava kuvitus on myös Elina Larssonin käsialaa.

Art Elinas Instagramissa

Rintasyövästä ehjäksi -julkaisun kansi

Kustantaja: Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland Julkaisuvuosi: 2023 ISBN 978-952-94-7418-9 (pehmeäkantinen) ISBN 978-952-94-7419-6 (PDF) Sivumäärä: 200

Lataa pdf

Painettua kirjaa voi tilata yhdistyksen toimistolta sähköpostitse toimisto@europadonna.fi.
Hinta 30 e + postikulut 6 e.

Prologi: Myrsky

Syöpädiagnoosi on kuin yllättävä, kuoleman vaarallinen myrsky keskellä elämän aavaa merta: Syöpä ottaa tilanteen ja arkielämän valtaansa, niinkuin käytännön tasolla sitä vastaan tehdyt hoidot. ”…pauhaa meri, mahtava, armoton — joka sen ihmisen otti, jonka oma se on.” Ehjänä selviäminen edellyttää tavallisuudesta poikkeavia taitoja ja työkaluja, sekä toisten tukea ja apua. Rintasyövän hoitopolku on usein raskas matka tuntemattomaan, erilaiseen arkeen:

”Pieni ihminen itki, purren hampaitaan. Soutaen murtuvin sormin suoraan kuolemaan.”

Tämä on jakso, jonka jälkeen potilas voi kokea oppineensa ja saaneensa erilaisen näkemyksen elämään, mutta myös jäädä yksin kokemusten aiheuttamien traumojen kanssa.

Merihätään ei ole hyvä joutua yksin, eikä siitä ole helppoa selvitä ilman osaavaa ja ymmärtävää apua. Tämän tutkimuksen materiaali koostuu potilaiden kokemuksista, toiveista ja ajatuksista hoitopolun eri vaiheissa: Miten tulla ehjäksi? Millaisia tukimuotoja tarvitaan? Miten voimme tukea sairauden kanssa kamppailevaa – Harmajan sanoin kuvattuna, tarjota nurmen lempeän lepoa ja vahvoja käsivarsia, jotka kantavat kaaoksesta turvaan?